Μυστήρια απαγόρευση από το Ισραήλ για τις πτήσεις προς Πάφο-Επικαλείται λόγους ασφαλείας

Η ισραηλινή Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι για λόγους ασφαλείας, έχει δώσει την εντολή στις αεροπορικές εταιρείες ELAL, Arkia και Israir να μεταβάλουν τα δρομολόγια όλων των πτήσεών τους προς την Κύπρο, προκειμένου όλα τα αεροσκάφη τους να προσγειώνονται αποκλειστικά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η οδηγία αυτή θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι νεωτέρας, προσθέτει η ανακοίνωση.

Η απόφαση της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας γνωστοποιήθηκε στα ισραηλινά ΜΜΕ με ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού, ενώ το ιδιωτικό τηλεοπτικό Κανάλι 12, επικαλούμενο ισραηλινούς αξιωματούχους ασφαλείας, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ότι οι "λόγοι ασφαλείας που επέβαλαν αυτήν την απόφαση παραμένουν μη ανακοινώσιμοι".

Από την πλευρά της, η Λευκωσία δεν τοποθετείται επίσημα επί του θέματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες όλες οι πτήσεις από το Ισραήλ προς το αεροδρόμιο της Πάφου εκτρέπονταν προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Σήμερα, δημοσιογράφος του ισραηλινού καναλιού 12 ρώτησε αξιωματούχους του Ισραήλ οι οποίοι του ανέφεραν ότι απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας όλες οι πτήσεις ισραηλινών αερογραμμών προς την Πάφο. Οι πτήσεις προς την Λάρνακα γίνονται κανονικά.

Εικάζεται ότι το Ισραήλ είχε πληροφορίες για κάποια τρομοκρατική ενέργεια στη Πάφο.

Το αεροδρόμιο της Πάφου χρησιμοποιεί τον ίδιο διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων με την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» την οποία επισκέφθηκαν πριν δύο 24ωρα Αμερικανοί για να εξετάσουν την κατάσταση ώστε να γίνουν αναβαθμίσεις .

Πηγή: ΚΥΠΕ/Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας
Ελεύθερος Σύρος αιτητής ασύλου με απόφαση Ανωτάτου-«Παρατεταμένης και αδικαιολόγητης διάρκειας κράτηση»
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Πάφο-Συγκρούστηκε με όχημα
Συγκλονισμός από τους τέσσερις νεκρούς στην άσφαλτο μέσα σε 24 ώρες-Τα ευρήματα των νεκροτομών
Μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λόγω των δασμών
Έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας λόγω τροχαίου ατυχήματος
Κατέθεσε η ΠΑΣΕΑ και ακολουθεί η Αστυνομία για τους TAKATA-«Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για τις ανακλήσεις»
Έπιασαν δουλειά οι μηχανές ταχείας επέμβασης στη Λεμεσό-«Μπορούν να ανταποκριθούν στον μισό χρόνο»
Μπαράζ επιθέσεων σε εννέα γαλλικές φυλακές-Ποιοι είναι οι πιθανοί υποκινητές