Μυστήρια απαγόρευση από το Ισραήλ για τις πτήσεις προς Πάφο-Επικαλείται λόγους ασφαλείας

Η ισραηλινή Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι για λόγους ασφαλείας, έχει δώσει την εντολή στις αεροπορικές εταιρείες ELAL, Arkia και Israir να μεταβάλουν τα δρομολόγια όλων των πτήσεών τους προς την Κύπρο, προκειμένου όλα τα αεροσκάφη τους να προσγειώνονται αποκλειστικά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η οδηγία αυτή θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι νεωτέρας, προσθέτει η ανακοίνωση.

Η απόφαση της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας γνωστοποιήθηκε στα ισραηλινά ΜΜΕ με ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού, ενώ το ιδιωτικό τηλεοπτικό Κανάλι 12, επικαλούμενο ισραηλινούς αξιωματούχους ασφαλείας, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ότι οι "λόγοι ασφαλείας που επέβαλαν αυτήν την απόφαση παραμένουν μη ανακοινώσιμοι".

Από την πλευρά της, η Λευκωσία δεν τοποθετείται επίσημα επί του θέματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες όλες οι πτήσεις από το Ισραήλ προς το αεροδρόμιο της Πάφου εκτρέπονταν προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Σήμερα, δημοσιογράφος του ισραηλινού καναλιού 12 ρώτησε αξιωματούχους του Ισραήλ οι οποίοι του ανέφεραν ότι απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας όλες οι πτήσεις ισραηλινών αερογραμμών προς την Πάφο. Οι πτήσεις προς την Λάρνακα γίνονται κανονικά.

Εικάζεται ότι το Ισραήλ είχε πληροφορίες για κάποια τρομοκρατική ενέργεια στη Πάφο.

Το αεροδρόμιο της Πάφου χρησιμοποιεί τον ίδιο διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων με την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» την οποία επισκέφθηκαν πριν δύο 24ωρα Αμερικανοί για να εξετάσουν την κατάσταση ώστε να γίνουν αναβαθμίσεις .

Πηγή: ΚΥΠΕ/Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκκενώθηκε μαθητική κατασκήνωση στη Λόφου-Μεταφέρθηκαν στη Λευκωσία τα παιδιά
Δραματικές εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά-Σαρώνει τα πάντα ο πύρινος όλεθρος
Κραυγή απόγνωσης από τον κοινοτάρχη Αγίου Θεράποντος-«Έξω από το Σούνι-Ζανατζιά η τεράστια πυρκαγιά»
Χωρίς ρεύμα 19 χωριά στη Λεμεσό λόγω της πυρκαγιάς-Κάηκαν 20 πάσσαλοι και τρεις μετασχηματιστές
Έκκληση Προέδρου στους πολίτες να συνεργάζονται με τις Αρχές-«Πρώτιστο μέλη η ανθρώπινη ζωή»
Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα-Στήθηκε Σταθμός Πρώτων Βοηθειών
Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στην Πάφο-Κάηκαν καλλιέργειες και περιοχή Natura
Κάηκαν σπίτια και ξενοδοχείο στη Βάσα Κοιλανίου-Χωρίς ρεύμα και νερό η κοινότητα
T. Χριστοδούλου: Η βούληση του ΠτΔ αναγνωρίζεται τη διεθνή κοινότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου