Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι-Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου, η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίτρινη προειδοποίηση μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν το κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού για απόψε στις 7:00 το βράδυ μέχρι αύριο τις 6:00 το πρωί.

Όπως αναφέρεται, σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει χαλάζι και να πνέουν ισχυρές ριπές ανέμου, ενώ η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών την ώρα.

Η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση και διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα στα βορειοδυτικά του νησιού, κινούνται νότια και αναμένεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα την περιοχή από απόψε.Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι και οι άνεμοι παροδικά να ενισχύονται. Τα φαινόμενα πιθανόν τοπικά να είναι έντονα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, αλλά από αργά το απόγευμα θα καταστεί κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, γενικά μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα βόρεια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, κυρίως ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που την Τρίτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Ρητές διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις σχέσεις γονέων-τέκνων ζητούν οι ψυχολόγοι
Στο πλευρό παιδιών από Κύπρο στο νοσοκομείο Charité Βερολίνου το Ίδρυμα Μικροί Ήρωες
Διαψεύδει Φαίδωνα το Υπουργείο Υγείας-«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί»
Συμφωνία Διδυμοποίησης μεταξύ Λάρνακας και Kolobrzeg Πολωνίας
Μαίνεται ο πόλεμος της... μαντίλας στα κατεχόμενα-Βολές Ερχιουρμάν σε Τατάρ
Έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Δημήτρη Χριστόφια-Την Παρασκευή τελείται η κηδεία της
Μαθητές μεταφέρουν κροτίδες στα σχολεία, έγιναν φόβος και τρόμος-«Πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά»
«Απερίσκεπτη αντίδραση μαθητών»-Η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για το ναζιστικό χαιρετισμό
Κατατέθηκε στην Επ. Υγείας το νομοσχέδιο των διασωστών-Στόχος για αποστολή στην Ολομέλεια μέχρι τέλος Μαΐου
Στην αντεπίθεση η ΟΕΛΜΕΚ για το ναζιστικό χαιρετισμό σε σχολείο-Kάνει λόγο για διαστρέβλωση