Game of Thrones στον Λευκό Οίκο-«Πόρτα» στον Έλον Μασκ από την προσωπάρχη του Τραμπ

Η αυξανόμενη επιρροή και οι παρεμβάσεις του Μασκ, του αποκαλούμενου «Πρώτου Φίλου» του Τραμπ και επικεφαλής του υπουργείου Αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης έχουν προκαλέσει εντάσεις στο περιβάλλον του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ο... «συμπρόεδρος Μασκ»

Μάλιστα ο Μασκ έχει γίνει συχνός στόχος των Δημοκρατικών, οι οποίοι τον αποκαλούν «συμπρόεδρο», καθώς δεν λείπει από το πλευρό του Τραμπ, ακόμη κι όταν υπογράφει διατάγματα στο Οβάλ Γραφείο.

Στο Διαδίκτυο πολλοί αναφέρονται στον Μασκ ως τη «δύναμη πίσω από τον Πρόεδρο Τραμπ» και μάλιστα ορισμένοι χαρακτηρίζουν τον Τραμπ «αντιπρόεδρο Τραμπ», λόγω της ικανότητας του Μασκ να κλέβει την παράσταση.

Αλλά η 67χρονη βετεράνος των Ρεπουμπλικανών και πρώτη γυναίκα προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Γουάιλς, κατέγραψε την πρώτη της νίκη και μάλιστα την πρώτη μέρα της νέας θητείας του Τραμπ, όταν ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι δεν θα διατεθούν γραφεία στον Μασκ στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Σε κτίριο απέναντι από τον Λευκό Οίκο η έδρα της ομάδας του Μασκ

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Τάιμς του Λονδίνου, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου διεκδικούσε γραφεία δίπλα στο Οβάλ Γραφείο.

Ωστόσο, με παρέμβαση της Γουάιλς, οι συνεργάτες του στο υπουργείο Αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης θα έχουν τη βάση τους στο κτίριο γραφείων Άιζενχάουερ, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ενώ ο επικεφαλής τους θα αναφέρεται στην 67χρονη, μια ένδειξη του ελέγχου που αυτή ασκεί στον Λευκό Οίκο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα παραχωρηθεί στον Μασκ γραφείο στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ απάντησε χωρίς να διστάσει: «όχι, θα πάρει ένα γραφείο για περίπου 20 άτομα, που νοικιάζουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοστούν αυτές οι περικοπές δαπανών».

Το «όχι» της «παγερής παρθένας» του Λευκού Οίκου σε όσους «θέλουν να εργαστούν σόλο ή να γίνουν σταρ»

Στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο Τραμπ αποκαλούσε την Γουάιλς «παγερή παρθένα» λόγω της ψυχραιμίας της και της επιτυχημένης εργασιακής της προσέγγισης.

Ωστόσο, η Γουάιλς, κατέστησαν γρήγορα σαφές ότι δεν θα ήταν όλοι ευπρόσδεκτοι στον στενό κύκλο του Τραμπ – ειδικά όσοι «θέλουν να εργαστούν μόνοι τους ή να γίνουν σταρ».

Η ίδια έχει αναλάβει τον ρόλο του θυρωρού του προέδρου, εγείροντας ακόμη και φραγμούς στον Μασκ, του οποίου η προσωπικότητα και η πολιτική επιρροή έχουν κατά καιρούς επισκιάσει τον Τραμπ.

«Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση με τόσα πολλά παιχνίδια εξουσίας τόσο νωρίς», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Φρανκ Λουντς. «[Η Γουάιλς] διαθέτει το σθένος και τις κατάλληλες δεξιότητες για αυτό - αν κάποιος πρόκειται να πετύχει, τότε θα είναι αυτή», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Πρόεδρος της Βουλής έφτιαξε φλαούνες με τη γιαγιά της-«Αναμνήσεις που φυλάμε για πάντα»
Παραμονή των Ρώσων στα κατεχόμενα εδάφη και χαλάρωση των κυρώσεων προνοεί το σχέδιο των ΗΠΑ
Μετέφεραν μέσα σε δύο ώρες 9.100 βιβλία σε μια πράξη αλληλεγγύης προς το τοπικό βιβλιοπωλείο
Η Γερμανία βάζει φρένο στην πώληση Eurofighter στην Τουρκία για να πιέσει για απελευθέρωση Ιμάμογλου
Το Ιράν πιστεύει πως η συμφωνία για πυρηνικά με ΗΠΑ είναι πιθανή με στήριξη Ρωσίας
H Eπίτροπος Κος καλεί τις υποψήφιες χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
Σε 25 πόλεις των ΗΠΑ ένας μισθός 100.000 δολαρίων δεν είναι αρκετός για να τα βγάλεις πέρα
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα