Άρχισε να κερδίζει έδαφος ο «συμβιβασμός δύο κρατών» ισχυρίζεται ο Οσμάν Ερτούγ

«Κερδίζει έδαφος ο συμβιβασμός των δυο κρατών» σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς, Οσμάν Ερτούγ, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εάν οι συνομιλίες δεν αποδώσουν, θα συνεχίσουν «ως δύο κράτη στο νησί».

Σύμφωνα με τον ΓΤΠ, η «Κίπρις» γράφει ότι ο κ. Ερτούγ μιλώντας στην «Kıbrıs TV» ισχυρίστηκε ότι η τ/κ πλευρά κατέβαλε για 12 χρόνια προσπάθειες προκειμένου να κάνει τους Ελληνοκύπριους να αναφερθούν σε «ομοσπονδία» και ισχυρίστηκε ότι «η αποδοχή της αντίληψης των δύο κρατών δεν είναι κάτι που θα συμβεί σε ένα ή δύο μήνες ή ένα ή δύο χρόνια. «Απ’ εδώ και πέρα, απαιτείται υπομονή και προσπάθεια», δήλωσε.

Ο Ερτούγ δήλωσε στη συνέχεια ότι το Κυπριακό δεν θεωρείται εξέχον ζήτημα ή πρόβλημα στην παγκόσμια πολιτική, επειδή δεν έχει υπάρξει αιματοχυσία και υποστήριξε ότι «η μεγαλύτερη θυματοποίηση είναι η απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού» κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι «δυστυχώς, υπάρχει και αναφορά στην Κυπριακή Κυβέρνηση και την Κυπριακή Δημοκρατία και το κυριότερο, υπάρχει αναφορά στο ψήφισμα 186. Αυτή είναι απόφαση που δυστυχώς μας καταδικάζει, βάζει τους Ελληνοκύπριους στον θρόνο της Κυβέρνησης και δεν θέλει να τους απομακρύνει ξανά».

«Όλες οι εκθέσεις της Ειρηνευτικής Δύναμης είναι επίσης προσανατολισμένες στη συνέχιση του στάτους κβο επί του εδάφους. Αυτό αποτελεί αντίφαση με τα Ηνωμένα Έθνη» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε ακολούθως στην έκθεση για την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άμεση αναφορά στην ομοσπονδία και ότι η έκθεση αναφέρει ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής
Α. Δημητρίου: Θετικό ότι μετά την πενταμερή μένει ζωντανή η διαδικασία
«TAM PARTİ»-Το νέο κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς
Θίχτηκε ο Ακιντζί από τους χαρακτηρισμούς Ερντογάν περί παράγκας για το «προεδρικό»-Η ανάρτηση του 2021
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης μετά την απόφαση για τις κάμερες-«Δεν έκανε τίποτα για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις»
«Ο ρόλος του ΗΒ στην προκειμένη φάση είναι υποστηρικτικός»-Τι αναφέρει το ΥΠΕΞ της Βρετανίας
Δέσμευση ΠτΔ ότι θα θέσει το θέμα αγνοουμένων στην Τουρκία στο πλαίσιο των ΜΟΕ προς τους συγγενείς
To κόβει στον Χριστοδουλίδη ο Ερντογάν-«Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη νότια Κύπρο»
Τελετή επαναπατρισμού οστών 16 Ελλαδιτών ηρώων της ΕΛΔΥΚ που έπεσαν στην εισβολή-«Η Κύπρος σας ευγνωμονεί»
Καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα το Υπουργείο Εξωτερικών