Να συναντηθεί άμεσα με Πούτιν θέλει ο Τραμπ με στόχο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να εξασφαλίσει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Προεκλογικά ο Τραμπ είχε ισχυριστεί επανειλημμένως ότι θα σταματούσε τον πόλεμο στην Ουκρανία από την πρώτη κιόλας ημέρα της προεδρίας του, αν όχι νωρίτερα. Πλέον, οι σύμβουλοί του παραδέχονται ότι θα χρειαστούν μήνες για να διευθετηθεί η σύγκρουση.

«Θα ήθελα πραγματικά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν σύντομα για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος μέσω βιντεοσύνδεσης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας. «Δεν είναι από τη σκοπιά της οικονομίας ή κάτι άλλο. Αφορά εκατομμύρια ζωές που χάνονται… Είναι σφαγή! Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.

Λίγες ώρες αργότερα, είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι ήταν έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν το συντομότερο δυνατόν. «Από ό,τι μαθαίνω, ο Πούτιν θα ήθελε να με δει», είπε ο Τραμπ και συμπλήρωσε: «Είμαι έτοιμος για συνάντηση άμεσα».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι του έχει πει πως είναι έτοιμος να καταλήξει σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»
CNN: Ένα αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή
Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»