Ομήρου: Αδήριτη αναγκαιότητα η συνεπής εθνική στρατηγική για Κυπριακό

Η ανάγκη συνεπούς εθνικής στρατηγικής για Κυπριακό προβάλλει και πάλι ως αδήριτη αναγκαιότητα, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε ομιλία του την Τετάρτη, σε εκδήλωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων για το Κυπριακό στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσό», στην Αθήνα.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «σε κοινή πορεία και συντονισμό με την Ελλάδα να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή ιδιότητα της χώρας μας», προσθέτοντας ότι «για να διασφαλίσουμε ενότητα δράσης πρέπει να επιμείνουμε σε βάση λύσης, που προνοεί την ενότητα του χώρου, του κράτους, της οικονομίας, των θεσμών, των βασικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα απαλλάσσει από έποικους, κηδεμόνες και ξένη στρατιωτική παρουσία».

«Αναμένουμε και απαιτούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα και κυρώσεις που θα υποχρεώνουν την Τουρκία σε συμμόρφωση προς το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Ομήρου είπε ότι θα πρέπει «να απαιτήσουμε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αυτές αποφασίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ήδη από το 2005» και πρόσθεσε ότι «σταθερός και μόνιμος στόχος της Τουρκίας είναι η νομιμοποίηση της κατοχής, η οριστική διχοτόμηση, η λεγόμενη κυριαρχική ισότητα και η δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας οικοδομήματος τα ΜΜΕ
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Απουσιάζει από την οικία του στο Κίτι ο 44χρονος Μιχαλάκης (pic)
Πρόεδρος: Eνισχύονται δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια
A. Δημητρίου: Η ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα αποτελεί βασικό συστατικό του οικοδομήματος της ΕΕ
Δεν κλειδώνει η ληστεία πίσω από τα μαχαιρώματα 35χρονου-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά