Στοχοποίησε τάξη παιδικού σταθμού ο δράστης στη Βαυαρία-Προσπάθησαν να τον σταματήσουν οι συνοδοί

Ένας άνδρας 28 ετών από το Αφγανιστάν είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον τάξης παιδικού σταθμού, επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε πάρκο της πόλης Ασάφεμπουργκ στη Βαυαρία.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να βρουν το θάνατο ένα παιδί 2 ετών, με καταγωγή από το Μαρόκο, ένας άνδρας 41 ετών, ενώ δύο άλλα πρόσωπα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στη Βαυαρία-Πληροφορίες για δύο νεκρούς και τραυματίες

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε μια τάξη παιδικού σταθμού της πόλης που είχε βγει για βόλτα στο πάρκο της πόλης.

Οι γυναίκες-συνοδοί των παιδιών επιχείρησαν να τον σταματήσουν, το ίδιο και ένας περαστικός που διέρχονταν του σημείου.

Ο δράστης ωστόσο, σκότωσε τον περαστικό και το δίχρονο παιδί, ενώ τραυμάτισε σοβαρά ένα άλλο, καθώς και μια γυναίκα-συνοδό της τάξης.

Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας στις γραμμές τρένου, ωστόσο καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Γερμανικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο της επίθεσης ήρθαν αντιμέτωπες με μια φριχτή εικόνα και κάποιοι αστυνομικοί χρειάζονται τώρα ψυχολογική υποστήριξη.

Μέχρι στιγμής η γερμανική Αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη της αιματηρής επίθεσης, δηλαδή εάν πρόκειται για ισλαμική τρομοκρατία ή για κάτι άλλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»