Να τεκμηριώσει την αναφορά για δύο νοσηλευτές, ζητά ο ΠΑΣΥΝΜ από τον Γενικό Ελεγκτή

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαίων (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ.) ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή όπως τεκμηριώσει την αναφορά του έναντι των δύο νοσηλευτών.

Σε ανοικτή επιστολή, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι "ζητούμε από τον Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Ανδρέα Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, την Πέμπτη 16/01/2025 και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, προέβη σε κατηγορίες έναντι Νοσηλευτών Κρατικού Νοσηλευτηρίου, όπως τις τεκμηριώσει".

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, "οι ισχυρισμοί του Γενικού Ελεγκτή αναφέρουν ότι δύο νοσηλευτές "κάλυπταν ο ένας τον άλλον και αδικαιολογήτως δεν προσέρχονταν στην εργασία τους για να εργαστούν, ξεγελούσαν δηλαδή τον Οργανισμό και με ψευδείς παραστάσεις παρουσιάζονταν ότι εργάζονταν, ενώ στην πραγματικότητα είχαν άλλη εργασία και συνέχισαν να πληρώνονται κανονικά".

Προσθέτει ότι όπως ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής, "όταν ο ΟΚΥπΥ το αντιλήφθηκε, η μόνη ποινή που τους επιβλήθηκε, ήταν να τους στερηθούν δύο προσαυξήσεις", κάνοντας λόγο για μήνυμα χαλαρότητας και κουλτούρας, που δεν ταιριάζει σε έναν Οργανισμό τέτοιας εμβέλειας, που επιδιώκει και την οικονομική του βιωσιμότητα".

Ο Σύνδεσμος καλεί τον Γενικό Εκλεκτή άμεσα να προχωρήσει σε ονομαστική καταγγελία των εν λόγω περιστατικών, τα οποία να τυγχάνουν πλήρης τεκμηρίωσης και αποδεικτικών στοιχείων, στον ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ, ώστε να παραπεμφθούν έναντι του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Νοσηλευτών και Μαιών.

"Εάν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία παρακαλούμε όπως άμεσα ανακαλέσει τα λεγόμενα του και να απολογηθεί δημόσια στους Νοσηλευτές και στον Επιστημονικό τους Σύνδεσμο" προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι "οι τοποθετήσεις αυτές, εάν δεν υπάρχουν τα στοιχεία που να τις αποδεικνύουν, «καταδικάζουν» αδίκως τους Νοσηλευτές  και το Νοσηλευτικό επάγγελμα, αφού δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, ειδικά εστιασμένες, σε νοσηλευτές των Κρατικών Νοσηλευτηρίων".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός