Μήνυμα Υπουργού Δικαιοσύνης για τα φαινόμενα διαφθοράς-«Δεν θα γίνονται ανεκτά»

Φαινόμενα διαφθοράς δεν θα γίνονται ανεκτά και η ηγεσία της Αστυνομίας, καθώς και ο πολιτικός προϊστάμενός της, θα είναι αμείλικτοι μπροστά σε αυτά, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Δύναμης επισκέφθηκε τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αμμοχώστου και Λάρνακας

ΔΟΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συστήνει τους Βοηθούς ο Αρναούτης, αποφασίζει ο Χαρτσιώτης-Παράλληλο μέτωπο οι πειθαρχικές Κατσουνωτού

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρεται ότι οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, σε συνδυασμό με τον διορισμό της νέας ηγεσίας και την παράλληλη στελέχωση, τις επόμενες ημέρες, ολόκληρης της ηγετικής πυραμίδας της Αστυνομίας.

Η προσπάθεια αναδιοργάνωσης πρέπει να ξεκινά από τη βάση του αστυνομικού σώματος, δηλαδή τον απλό αστυνομικό, επεσήμανε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σημειώνεται στην ανακοίνωση «τόνισε εμφαντικά» πως «δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε καταστάσεις και φαινόμενα που ακυρώνουν τον νόμο και την τάξη».

Απευθυνόμενους στους αστυνομικούς ο κ. Χαρτσιώτης είπε πως «είστε οι θεματοφύλακες του νόμου και ως τέτοιοι, ακριβώς στο πλαίσιο και τα περιθώρια που σας δίνει αυτός, πρέπει να τον προστατεύσετε, προστατεύοντας την ίδια ώρα τον κάθε πολίτη, ενδυναμώνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας».

Ταυτόχρονα, «κάλεσε τους αστυνομικούς να σταθούν όρθιοι στις προκλήσεις και να δώσουν την αίγλη στη στολή της Αστυνομίας, ώστε να νιώθουν τον σεβασμό και την εκτίμηση του τελευταίου πολίτη. Την ίδια ώρα κάλεσε τα μέλη της Αστυνομίας να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους βάζουν πάνω από την τάξη και ασφάλεια της χώρας μας τυχόν αλλότρια συμφέροντα και κίνητρα».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως «φαινόμενα διαφθοράς δεν θα γίνονται ανεκτά και η ηγεσία της Αστυνομίας, καθώς και ο πολιτικός προϊστάμενος, θα είναι αμείλικτοι μπροστά σε αυτά».

Ανέφερε, επίσης, πως η ηγεσία και το Υπουργείο θα είναι δίπλα και στον τελευταίο αστυνομικό σε μια προσπάθεια «όλοι μαζί να πάρουμε την Αστυνομία ακριβώς εκεί που της αξίζει, στον πραγματικό της ρόλο και αποστολή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Άγρια συμπλοκή 50 προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας-Κρατούσαν σιδερολοστούς
Ήρθε Πάσχα, κατέβηκαν Ακάκι οι εκδρομείς-Πυκνή τροχαία κίνηση στην περιοχή
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Αναμμένο κερί προκάλεσε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λάρνακα-Στο νοσοκομείο η ένοικος
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί άναβαν φωτιές στη μέση του δρόμου στη Λεμεσό-Πάνω από 90 πυρκαγιές από λαμπρατζιές
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ