Ο Τραμπ αποσύρει ξανά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του 47ου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Αυτό υλοποιεί μία από τις πρώτες αποφάσεις της θητείας του, σύμφωνα με έγγραφο του Λευκού Οίκου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη του προεδρική θητεία ο Τραμπ είχε ξανά αποσύρει τη χώρα ενώ ο τέως πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέφερε τις ΗΠΑ στη Συμφωνία.

Όπως σημειώνει το Reuters, η απόφαση του Τραμπ κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες τις μόνες χώρες μαζί με το Ιράν, τη Λιβύη και την Υεμένη που μένουν εκτός του συμφώνου του 2015, στο οποίο οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία -που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2016- τα συμβαλλόμενα μέρη είχαν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή ώστε να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη στους 2° Κελσίου, και ει δυνατόν στον 1,5° Κελσίου, σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή.

Πηγή: cnn

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αποζημίωση σε ομοφυλόφιλο άνδρα μετά από «εξορκισμό» για «μεταστροφή» στην Αγγλικανική Εκκλησία
Επιστρέφει στην Πομπηία ρωμαϊκό ψηφιδωτό ερωτικού περιεχομένου που είχαν κλέψει οι ναζί
Ζήτησε από τον Ζελένσκι να μην βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα ο Τραμπ
Ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε η Σρι Λανκα σε τρανς τουρίστρια που περιφερόταν γυμνόστηθη
Μπλόκο στο 18ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας στο ΣΕΥ μετά από βέτο της Σλοβακίας
Ευρηματικός δραπέτης στη Γαλλία-Κρύφτηκε σε τσάντα με τα άπλυτα άνδρα που αποφυλακίστηκε
Η Βρετανία δέχτηκε μυστικά χιλιάδες Αφγανούς έπειτα από μαζική διαρροή δεδομένων το 2022
Κυρώσεις ΕΕ σε πρόσωπα από Ρωσία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Υποσιτισμένο ένα στα δέκα παιδιά που εξετάζεται στη Γάζα