Φρίκη στη Γαλλία-Μητέρα κατηγορείται ότι άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα

Σε δικαστήριο του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα (20/1), η δίκη μιας μητέρας που κατηγορείται ότι άφησε τη 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο θάνατός της οφειλόταν σε λιμοκτονία, σε συνδυασμό με σηψαιμία και ένα πιθανό σύνδρομο ακατάλληλης επανασίτισης ενώ το άτυχο κορίτσι είχε χάσει πολλά δόντια και της είχαν ξεριζώσει τα μαλλιά.

Ήταν «στόχος» της μητέρας της

Στις 6 Αυγούστου 2020, όταν πέθανε η Αμαντίν από καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μονμπλάν, κοντά στο Μπεζιέρ, ζύγιζε μόλις 28 κιλά και είχε ύψος 1,55.

Η Σαντρίν Πισαρά, 54 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών από τρεις διαφορετικούς συντρόφους, κατηγορείται για «βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο» της κόρης της αλλά και για βιαιοπραγία σε βάρος της τα προηγούμενα έξι χρόνια. Εάν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο σύντροφός της, Ζαν-Μισέλ Κρος, 49 ετών, κατηγορείται γα «στέρηση ιατρικής φροντίδας ή τροφής» καθώς δεν έκανε τίποτα για να σώσει το παιδί «από βέβαιο θάνατο».

Από πολύ μικρή ηλικία η Αμαντίν ήταν ο «στόχος» της μητέρας της που της στερούσε την τροφή, της επέβαλε ατελείωτες «γραπτές τιμωρίες» και την έκλεινε στο κελάρι, παρακολουθώντας την με κάμερες. Σύμφωνα με την ψυχιατρική εκτίμηση, η Πισαρά «μετέφερε το μίσος της» για τον πατέρα της Αμαντίν στο σώμα της κόρης της.

Πότε θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου

Τα βασανιστήρια εντάθηκαν από τον Μάρτιο του 2020, όταν, με αφορμή την πανδημία της Covid-19, η έφηβη σταμάτησε το σχολείο.

Τέσσερις ενώσεις για την προστασία του παιδιού έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, σκοπεύοντας να καταγγείλουν τις ανεπάρκειες του συστήματος προστασίας των ανηλίκων. Οι αρχές είχαν ενημερωθεί πολλές φορές για τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν η Αμαντίν αλλά δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να την σώσουν.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο την Παρασκευή.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν