Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Τατάρ στις «προεδρικές εκλογές»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της τουρκικής εταιρείας «GENAR», φαίνεται να προηγείται στην κούρσα για τις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε ο διευθυντής της εταιρείας, Ιχσάν Ακτάς.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, όπως γράφει η «Κίμπρις», ο κ. Τατάρ προηγείται με 37.5% έναντι 35.8% του Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Ερχιουρμάν, με βάση τις απαντήσεις στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές την προσεχή Κυριακή»

Επιπλέον, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), από το οποίο προέρχεται ο κ. Τατάρ, λαμβάνει το υψηλότερο ποσοστό "ψήφων" ανάμεσα στα κόμματα με 44.6% έναντι 43.4% του ΡΤΚ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 47,5% των ερωτηθέντων υποστηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο, ενώ το 91,2% εξέφρασε θετική άποψη για την παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί και τις εγγυήσεις της Τουρκίας. Τέλος, το 67.5% των συμμετεχόντων υποδέχτηκε θετικά "την αποδοχή των κατεχομένων στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ)", όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα