Ένταση, προπηλακισμοί και συλλήψεις στην πορεία για τον θάνατο του 24χρονου Πακιστανού

Ένταση, προπηλακισμοί και συλλήψεις είναι ο απόηχος της αντιρατσιστικής πορείας που διοργανώθηκε από πολίτες στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, με αφορμή τον θάνατο του 24χρονου Πακιστανού, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην περιοχή της Ποταμιάς στις 6 Δεκεμβρίου, ωστόσο είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια η οποία αποκαλύφθηκε τέσσερις μέρες μετά.

Συγκεκριμένα, η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 12:30 και στην οποία συμμετείχαν στα 300 άτομα, τα οποία ξεκίνησαν κατά μήκος της οδού Λήδρας, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ενόψει της εκδήλωσης επιστρατεύτηκε μεγάλη Αστυνομική Δύναμη. Σε κάποιο σημείο προκλήθηκαν εντάσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, ενώ μέλη της Δύναμης με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία πρόσωπα.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ισχυρίζεται πως οι συλληφθέντες εξύβρισαν τα μέλη της, ενώ από την πλευρά τους οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως οι Αστυνομικοί τους επιτέθηκαν και τους συνέλαβαν αναίτια. Μάλιστα στη μία περίπτωση διατυπώνεται ο ισχυρός πως το ένα άτομο συνελήφθη γιατί βιντεογραφούσε με το κινητό του και οι αστυνομικοί θεώρησαν πως παραβιάζει τον περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Νόμο.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λήδρας, όπου βρέθηκαν και οι διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις. Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μεταφέρουν τους συλληφθέντες, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε περαιτέρω προπηλακισμούς.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 25χρονο για συμπλοκή που διαπράχθηκε το 2023
Απουσιάζει από την οικία του στο Κίτι ο 44χρονος Μιχαλάκης (pic)
Δεν κλειδώνει η ληστεία πίσω από τα μαχαιρώματα 35χρονου-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Ξεκαθαρίζει η Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση Κούμα-«Δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση»
Φόρτωσε τη βαλίτσα του με χαβιάρι και σολομό από τα κατεχόμενα και τον ανέκοψαν στο οδόφραγμα (pics)
Νέα εκδίκαση υπόθεσης προστίμου κατά CYTA αποφάσισε το Ανώτατο Συνταγματικό
Νέα απάτη με δήθεν επενδύσεις-Παρουσιάζουν βίντεο με επώνυμα πρόσωπα
Αιματηρή διάρρηξη μέρα μεσημέρι στη Δευτερά-Τραυματίστηκε ο ένοικος, έρευνες για τις συνθήκες
Έντονη διαφωνία για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Καταγγέλλει παράνομη και παράτυπη διαδικασία ο ΠΔΣ
Άφαντος για ενάμιση μήνα 20χρονος στη Λευκωσία (pic)