Θέματα που αφορούν την Κύπρο στις προτεραιότητες του ΕΛΚ με πρωτοβουλία ΠτΔ

Αναφορές σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, αναμένεται να έχει το κείμενο των προτεραιοτήτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το 2025, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται στο Βερολίνο για να πάρει μέρος στο άτυπο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σημειώνεται ότι μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο κείμενο των προτεραιοτήτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το 2025, που αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή το βράδυ, θα καταγράφεται η ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής. Επίσης, θα τονίζεται ότι η διχοτομική ρητορική της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, ουδέποτε θα γίνει δεκτή από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. 

Επιπρόσθετα, στο κείμενο αναμένεται να υπάρχει αναφορά στη δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο προς την Κύπρο, μετά και τη συντονισμένη δράση που ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έχει διμερείς επαφές  με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και επικεφαλής θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι μέλη του ΕΛΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Διαβουλεύσεις Κυβέρνησης με ΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας της πολυμερούς κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου
Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» Ελλάδας-Κύπρου κάνει λόγο η Τουρκία με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές
Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE