Επανέλαβε την προσήλωση της Ρωσίας στα Ψηφίσματα ΣΑ ΟΗΕ για Κυπριακό η Ζαχάροβα

Η Ρωσία επανειλημμένως έχει εκφράσει την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το κυπριακό ζήτημα, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης Τύπου σε σχετική ερώτηση. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο σημαντικός ρόλος της Ρωσίας, «ως μονίμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ, μιας χώρας, που στέκει στις αρχές των εν λόγω ψηφισμάτων, επισημάνθηκε τις προάλλες μεταξύ άλλων και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη».

«Από την πλευρά μας επανειλημμένως έχουμε υπογραμμίσει ότι η συμβιβαστική λύση πρέπει να διαμορφωθεί από τους ίδιους τους Κυπρίους, χωρίς έξωθεν πίεση, με υποχρεωτικό υπολογισμό των συμφερόντων, των ανησυχιών των δύο κοινοτήτων, τόσο των Ελλήνων, όσο και των Τούρκων», τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.

Τόνισε περαιτέρω ότι «η Ρωσία συμμετέχει στις ετήσιες διαβουλεύσεις, που διεξάγονται ακριβώς αυτή την περίοδο στο ΣΑ του ΟΗΕ, βάσει των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών στην Κύπρο, τη δραστηριότητα των ενόπλων δυνάμεων του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης στο νησί της Κύπρου (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) και επίσης παρακολουθούμε τις συζητήσεις για τη δυνατότητα μιας διευρυμένης συνάντησης για το πρόβλημα αυτό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά
Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Για αρκετό καιρό βρίσκονταν στην αποθήκη οι κροτίδες που προκάλεσαν φωτιά και εκρήξεις στη Λεμεσό
ΥΠΑΝ: Σε πραγματικότητα μετατρέπεται το όραμα ισότιμης προσχολικής αγωγής