Ξεσπά ο πατέρας του 22χρονου Παναγιώτη-«Ελπίζω ο 45χρονος να μη βγει ποτέ από τη φυλακή για να δικαιωθεί το παιδί μου»

Προφυλακίστηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 45χρονος ο οποίος σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη, ενεπλάκη στο τροχαίο από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Παναγιώτης στα Χανιά.

Απολογούμενος, για την κατηγορία που αφορά σε διατάραξη συγκοινωνιών, που λόγω μέθης προκλήθηκε ο θάνατος ανθρώπου, ζήτησε συγγνώμη εκφράζοντας την οδύνη του όπως είπε για τον 22χρονο, λέγοντας ότι θα προτιμούσε να ήταν αυτός στη θέση του νεκρού νέου. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και επισύρουν ποινή από 10 έως 20 χρόνια όπως εξήγησε ο συνήγορος του 45χρονου.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 22χρονου δήλωσε ότι έγινε το πρώτο βήμα για να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού του, έπειτα από την προφυλάκιση του 45χρονου.

«Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας κι ελπίζω να μη βγει ποτέ από τη φυλακή» ανέφερε σε δηλώσεις του στο protothema.gr.

«Θέλω να πιστεύω ότι βήμα - βήμα θα δικαιωθεί ο Παναγιώτης μου και να μη χαθούν άλλες αθώες ψυχές στην άσφαλτο» πρόσθεσε.

«Με την προφυλάκιση του 45χρονου οδηγού που έστειλε το παιδί μου στο χώμα νιώθω ότι έγινε το πρώτο βήμα για να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού μου. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας κι ελπίζω να μη βγει ποτέ από τη φυλακή. Αυτό θα είναι δικαίωση για τη μνήμη του παιδιού μου. Όσο για τον πρωθυπουργό που "ξηλώνει" την αστυνομική διεύθυνση των Χανίων πιστεύω ότι για να το κάνει, αυτός θα ξέρει καλύτερα από εμένα και τον καθένα κι εύχομαι να μην είναι επικοινωνιακό. Θέλω να πιστεύω ότι βήμα - βήμα θα δικαιωθεί ο Παναγιώτης μου και να μη χαθούν άλλες αθώες ψυχές στην άσφαλτο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο πατέρας του 22χρονου Παναγιώτη, κ. Άντωνης.

Τέσσερις φορές πάνω από το όριο η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 45χρονου

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ φαίνεται να είχε καταναλώσει ο 45χρονος επιχειρηματίας που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά, με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη.

Στον 45χρονο έγινε αιμοληψία μετά το δυστύχημα και ανιχνεύτηκαν στο αίμα του 1,99 γρ. αλκοόλ/λτ., με το όριο είναι 0,50 γρ./λτ. Το αντίστοιχο όριο σε περίπτωση αλκοτέστ που διενεργείται στο δρόμο είναι 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα. Επιπλέον, ανιχνεύτηκαν και φαρμακευτικές ουσίες.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα του 22χρονου θύματος έδειξαν μηδενική τιμή αλκοόλ στο αίμα του, κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε πιει ούτε σταγόνα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν
Τα δεδομένα στην υπόθεση Καλογήρου μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 43χρονου στην Αγία Παρασκευή
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού