Στην αντεπίθεση και η Ανόρθωση για τις οφειλές στο κράτος-«Μειωτικές προσεγγίσεις από σχετικούς και άσχετους»

Θέση στην κόντρα που προέκυψε ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και υπουργό Εργασίας για τις οφειλές των ομάδων προς το κράτος και την παραπομπή των γαλαζοκιτρίνων στο Δικαστήριο, πήρε η Ανόρθωση η οποία ζητά σεβασμό τόσο προς το σωματείο της, όσο και προς τα υπόλοιπα σωματεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά της για την τροπή που έχουν πάρει τα γεγονότα σε σχέση με τις οφειλές σωματείων προς το κράτος και τη δημόσια συζήτηση η οποία σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, όπως αναφέρει.

Σημειώνει πως «απαιτούμε το σεβασμό που δικαιούται τόσο το ιστορικό μας σωματείο όπως και όλα τα υπόλοιπα σωματεία. Κανένας δεν αρνήθηκε να αποπληρώσει τις οφειλές του προς το κράτος. Την ίδια ώρα, έχουμε κουραστεί να ακούμε ανεπίτρεπτες, προσβλητικές και μειωτικές προσεγγίσεις από σχετικούς και άσχετους».

Επισημαίνει επίσης πως «ως νέα διοίκηση, αναλάβαμε την Ανόρθωση σε μια δύσκολη στιγμή. Δίνουμε καθημερινό αγώνα για την ομάδα μας, για τους φιλάθλους μας και την ιστορία μας. Μόλις πρόσφατα, από το υστέρημα των φιλάθλων μας καταφέραμε να αποπληρώσουμε το στάδιο μας και ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το μοναδικό περιουσιακό μας στοιχείο στην προσφυγιά, θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης εναντίον μας».

Το θέμα, συνεχίζει, «είναι ποδοσφαιρικό, πολιτικό, οικονομικό. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Υπενθυμίζουμε πως και στο παρελθόν, όταν συγκεκριμένη ομάδα βρέθηκε στην ίδια κατάσταση που βρίσκονται σήμερα άλλα σωματεία, ουδείς αρνήθηκε την έμπρακτη στήριξη της και την εξεύρεση λύσεων. Λυπούμαστε σήμερα γιατί αυτή η ομόνοια και η συναντίληψη δεν υπάρχει στους κόλπους του ποδοσφαίρου. Αντίθετα, κάποιοι, αρνούνται να παραδεχθούν ακόμη, την αποδεδειγμένη προσφορά του ποδοσφαίρου στην κοινωνία και προσπαθούν να το πλήξουν, προς ίδιον όφελος».

Καταληκτικά, τονίζει ότι «αναμένουμε ότι το κράτος, αφού προσμετρήσει όλα τα δεδομένα, θα λάβει τις ανάλογες αποφάσεις. Το δικό μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν μας λύγισε ο Αττίλας το 1974, δεν μας λύγισε η προσφυγιά, ξεκινήσαμε από το απόλυτο μηδέν και ξανακτίσαμε αυτά που χάσαμε με περηφάνεια. Είμαστε έτοιμοι ξανά και θα δώσουμε και αυτή τη μάχη για την επιβίωση της ομάδας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα τσίπουρα, οι σόδες και τα… φώτα που τον τύφλωσαν-Η απολογία 60χρονου για θανατηφόρο στην Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης καθηγήτριας για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου σε σχολική αίθουσα στις ΗΠΑ
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε με ρόπαλα σε αλλοδαπό-Μεταφέρθηκε με κάταγμα και τραύματα στο Νοσοκομείο
Νέα ληστεία σε περίπτερο στη Λάρνακα-Μπούκαραν, άρπαξαν τα χρήματα της ταμειακής και εξαφανίστηκαν
Παραμένει στο προσκήνιο η σκόνη-Έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το Σάββατο
Συνελήφθη ο καταζητούμενος που φέρεται να πέταξε κινητά εντός των Φυλακών
Nέα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας στο στενό της Ταϊβάν-Αντιδράσεις από ΗΠΑ και ΕΕ
Περιμένει πυραύλους Taurus από τη Γερμανία του Μερτς ο Ζελένσκι-«Θα δουλέψουμε γι’ αυτό»
Αναπτύσσουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ-Απαντούν στις επιθέσεις των Χούθι
Η αύξηση εξόδων του προϋπολογισμού και τα έξυπνα φώτα άναψαν κόκκινο στη Βουλή για τα χρονόμετρα στα φανάρια