Πλαστά διπλώματα σε πολιτικούς έναντι «υπηκοότητας» στα κατεχόμενα

«Υπηκοότητες» μέσω πλαστών πτυχίων σε πολιτικούς παίρνει ή διανέμει η διοίκηση του «κυπριακού πανεπιστημίου επιστημών υγείας και κοινωνίας» (KTSÜ), όπως δήλωσε ο μικρός εταίρος του εν λόγω «πανεπιστημίου», Σερντάλ Γκιουντούζ, ο οποίος δικάζεται ευρισκόμενος υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για «πλαστά διπλώματα και ατασθαλίες».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν σήμερα γράφει ότι ο κ. Γκιουντούζ, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στο «δικαστήριο» για την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην «αστυνομικού διευθυντή» της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Μπαρίς Σελ σε σχέση με τα πλαστά διπλώματα, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι ο «βοηθός πρύτανης» του «πανεπιστημίου» πήρε την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους δίδοντας πλαστά διπλώματα σε πολιτικούς. Ο δε «πρύτανης» έχει αποταθεί στο «υπουργείο εσωτερικών» για να πάρει «υπηκοότητα» πάλι με αυτό τον τρόπο. «Η εισαγγελία γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες και δεν θέλει να τις πατάξει. Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί μέσα σε αυτή την υπόθεση».

Το θέμα πρέπει να διερευνηθεί πιο λεπτομερώς, συνέχισε λέγοντας ότι είχε προβεί σε παρόμοιους ισχυρισμούς και σε μια προηγούμενη υπόθεση, όμως απειλήθηκε η οικογένειά του εκ μέρους του μεγάλου εταίρου του «πανεπιστημίου» για να αναγκαστεί να πουλήσει τις μετοχές του.

Η Γενί Ντουζέν αναφέρει επίσης ότι εντός της αίθουσας του «δικαστηρίου», ο Γκιουντούζ άρχισε να φωνάζει: «Δεν ξέρω γιατί είμαι στην φυλακή. Απειλούν την οικογένειά μου. Να το ακούσουν τα ΜΜΕ. Θέλω να δώσω κατάθεση στην αστυνομία και δεν μπορώ».

Μερικές μέρες πριν αρχίσει η έρευνα για τα πλαστά διπλώματα, ο κ. Γκιουντούζ είχε μεταβιβάσει μεγάλο μέρος του 30% των μετοχών του «πανεπιστημίου» στον μεγάλο εταίρο του «πανεπιστημίου», βουλευτή του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Λεβέντ Ουϊσάλ. Αμέσως μετά την μεταβίβαση, ο Γκιουντούζ συνελήφθη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μαίνεται ο πόλεμος της... μαντίλας στα κατεχόμενα-Βολές Ερχιουρμάν σε Τατάρ
Έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Δημήτρη Χριστόφια-Την Παρασκευή τελείται η κηδεία της
Μαθητές μεταφέρουν κροτίδες στα σχολεία, έγιναν φόβος και τρόμος-«Πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά»
«Απερίσκεπτη αντίδραση μαθητών»-Η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για το ναζιστικό χαιρετισμό
Κατατέθηκε στην Επ. Υγείας το νομοσχέδιο των διασωστών-Στόχος για αποστολή στην Ολομέλεια μέχρι τέλος Μαΐου
Στην αντεπίθεση η ΟΕΛΜΕΚ για το ναζιστικό χαιρετισμό σε σχολείο-Kάνει λόγο για διαστρέβλωση
Συζήτησαν για βελτίωση συνθηκών εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια ΠΑΣΥΝΜ και ΟΚΥπΥ
Παίρνει παράταση η εφαρμογή πράσινης φορολογίας στα καύσιμα-Από το 2026 ο φόρος στις διανυκτερεύσεις
Γύρισε την πλάτη στη Βουλή το Συμβούλιο Αναπαραγωγής-Δεν μετέβη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του
Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης σε αγωγούς σε Άγιο Συλά και Αγία Φύλα