Απαιτεί άμεση, ανεξάρτητη διερεύνηση και την τιμωρία των εμπλεκομένων το VOLT

Την δική του ανακοίνωση εξέδωσε και το VOLT κατά την οποία απαιτεί την άμεση διερεύνηση και απόδοση της δικαιοσύνης, για την υπόθεση του 24χρονου Πακιστανού.

Όπως αναφέρεται, «το Volt παρακολουθεί με ανησυχία τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από τη δολοφονία του 24χρονου από το Πακιστάν. Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μια σειρά από υποθέσεις που σχετίζονται με ανεπάρκεια, ανικανότητα και διαφθορά, πλήττοντας σοβαρά το κύρος και την αξιοπιστία της Δύναμης στα μάτια της κοινής γνώμης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνουν στον τοίχο τα κόμματα Αρχηγό και Χαρτσιώτη για υπόθεση Πακιστανού-Ζητούν ανάληψη ευθυνών, αναδεικνύουν ανικανότητα και διαφθορά

Για τον λόγο αυτό, συνεχίζει, «απαιτείται πλήρης διερεύνηση και απόδοση δικαιοσύνης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας οφείλουν να βγουν δημόσια και να δώσουν πειστικές απαντήσεις για όλα τα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από αυτή την υπόθεση, αντί να κρύβονται και να αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Πώς γίνεται ο ιατροδικαστής να μην εντόπισε το τραύμα από σφαίρα στο άψυχο σώμα του 24χρονου; Γιατί χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή και να αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία του θανάτου; Πώς η σφαίρα χτύπησε τη δεξιά ωμοπλάτη του νεαρού, ενώ οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πυροβόλησαν τα ελαστικά των οχημάτων; Πώς η σορός βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης στην Ακρόπολη; Ποιος ή ποιοι τη μετέφεραν εκεί και γιατί;».

Απαιτούμε, προσθέτει, «άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση του περιστατικού από τρίτους φορείς, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, την τιμωρία όσων γνώριζαν, σιωπούσαν ή συνέβαλαν στη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος, την ουσιαστική αναμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας, με μηδενική ανοχή σε τέτοιες πρακτικές και τέλος, εγείρεται το ερώτημα αν πρόκειται για τραγική αμέλεια και ανικανότητα από πλευράς της αστυνομίας και του ιατροδικαστή ή για σκόπιμη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, όπως φέρεται να συνέβη και στην περίπτωση του Θανάση Νικολάου. Ο διορισμός ποινικού ανακριτή για τον θάνατο του νεαρού Πακιστανού από τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της Νομικής Υπηρεσίας δεν διασφαλίζει πλήρως της ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα της ποινικής διερεύνησης».

«Η Αστυνομία διερευνά τον εαυτό της. Το θύμα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Το οφείλουμε όλοι εμείς, για να μην υπάρξει άλλο παρόμοιο θύμα. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει», καταλήγει το VOLT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λασιθίου
Σε κώμα φωτογράφος κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αργεντινή(pics)
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Λοττίδη την καθυστέρηση υποβολής αστυνομικής έκθεσης για θανατηφόρο του 2022
Το Σάββατο η κηδεία του 12χρονου Κωνσταντίνου που νοσηλευόταν με γρίπη Β΄
Αυτές είναι οι νέες μεταθέσεις στην Αστυνομία-Ράβε ξήλωνε η ΑΔΕ Λεμεσού, νέοι επικεφαλής σε ΤΑΕ, ΥΚΑΝ και Εγκληματολογικό
Ο Τραμπ μίλησε με Πούτιν-Υπάρχει καλή πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος
Κλείνουν οι δρόμοι σε Λεμεσό και Λάρνακα λόγω εκδηλώσεων διαμαρτυρίας
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Επίθεση από σκύλο δέχθηκε γυναίκα στη Λεμεσό-Υπέστη κάταγμα στο χέρι
Με δεμένα χέρια ο Τραμπ στο Ουκρανικό εάν αρνηθεί ο Πούτιν την εκεχειρία