Οικολόγοι: Πολλά συμβαίνουν και πάλι στην αστυνομία-Δεν φαίνεται να αναλαμβάνονται οι πολιτικές ευθύνες

Βολές κατά της Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη, εξαπέλυσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του 24χρονου Πακιστανού, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου σε ανοιχτό χώρο στο Στρόβολο, και αφού αρχικά είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, εν τέλει αποδείχτηκε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από αστυνομικά πυρά σε επεισόδιο που σημειώθηκε στη νεκρή ζώνη το ίδιο βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνουν στον τοίχο τα κόμματα Αρχηγό και Χαρτσιώτη για υπόθεση Πακιστανού-Ζητούν ανάληψη ευθυνών, αναδεικνύουν ανικανότητα και διαφθορά

Όπως αναφέρεται, «όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ώρες σε σχέση με τον νεκρό που εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες και την αποκάλυψη ότι ο θάνατος προήλθε από αστυνομικά πυρά, προκαλούν έντονη αγανάκτηση στην Κυπριακή κοινωνία. Πως είναι δυνατόν να μην είχαν αντιληφθεί ότι σκοτώθηκε από σφαίρα; Γιατί δεν ήξερε η αστυνομία ότι τα πυρά της ήταν θανατηφόρα; Ή μήπως ήξερε και έγινε εσκεμμένη συγκάλυψη;»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αρχηγός της αστυνομίας, συνεχίζει, «πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πολλά συμβαίνουν και πάλι στην αστυνομία, και δεν φαίνεται να αναλαμβάνονται οι πολιτικές ευθύνες».

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τι θα κάνει γι’ αυτό;», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από το χώρο διαμονής της
Άνδρας επιτέθηκε και κτύπησε υπάλληλο του Δήμου Παραλιμνίου γιατί του μετακίνησε τις πετσέτες από ξαπλώστρα
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε αποθήκη νηπιαγωγείου στο Τσέρι-Επεκτάθηκε σε πέργολα και αλουμινένια είσοδο
Προστατεύθηκαν δυο κατοικίες από την πυρκαγιά στην Πάφο-Τέθηκε υπό έλεγχο
Σε κινητοποίηση οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τάλας και Κισσόνεργας
Στο Νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο ατύχημα στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τροκοκρατία και κατασκοπεία-Τέθηκε υπό κράτηση
Λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις από τη σορό άνδρα στην Αγία Νάπα