Συναντήσεις σε Βηρυτό και Δαμασκό για τη Σαλίνας Σιάμπου-«Γέφυρα διαλόγου η Κύπρος»

Με την Κύπρο να λειτουργεί ως γέφυρα διαλόγου, η αποστολή της Ειδικής Εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες και την Προστασία των Μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή, Θεσσαλίας-Σαλίνας Σιάμπου, συμβάλλει στην προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης και της περιφερειακής συνεργασίας, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ανάρτησή του στο Χ.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε σε Βηρυτό και Δαμασκό η κ. Σιάμπου, ο κ. Λετυμπιώτης επεσήμανε πως "η αποστολή της Ειδικής Εκπροσώπου έχει κρίσιμη σημασία για την περιοχή, καθώς προάγει τη διαφύλαξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ενισχύει τις φωνές που ζητούν σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, αρχές που θεμελιώνουν τις επιδιώξεις της εποχής και της περιοχής μας".

Οπως επεσήμανε, "σε μια περιοχή που μαστίζεται από συγκρούσεις και αβεβαιότητα, η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της θρησκευτικής συνύπαρξης και της προστασίας των μειονοτήτων, ενώ ενισχύει τις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα".

"Με την Κύπρο να λειτουργεί ως γέφυρα διαλόγου, η αποστολή συμβάλλει στην προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης και της περιφερειακής συνεργασίας" κατέληξε.

Δειτε Επισης

Anadolu: Δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας ο χάρτης ΘΧΣ-«Ξεκίνησε μελέτες το ψευδοκράτος»
Για τεχνάσματα κατηγορεί Οδυσσέα το Προεδρικό-«Από το 2022 η έγκριση, από την προεκλογική η φωτογραφία»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Αυτούς επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη νέα Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία
Σέρνει δημοσιογράφους στα «δικαστήρια» ο Τατάρ για «συκοφαντική δυσφήμιση»
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Έπιασαν… κοτοπουλάκι στο Τμήμα Τελωνείων-Φωτογραφίες από τις ποσότητες κρέατος που κατασχέθηκαν
Νέα κριτική Ερχιουμάν σε Τατάρ για το Κυπριακό-Διαφωνεί με τους χειρισμούς στο περιουσιακό
Αντιμέτωπη με δασμούς έως και 245% η Κίνα λόγω των αντιποίνων της
Στο Ισραήλ στις 4 Μαΐου ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Προεργασία για την τριμερή με Ελλάδα