Ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα έργα στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας οι καταστηματάρχες

Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για τις επιπτώσεις που έχουν τα έργα που γίνονται στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, εξέφρασαν την Παρασκευή οι καταστηματάρχες στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης του στο εργοτάξιο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο κ. Βύρας επισκέφθηκε το χώρο εκτέλεσης των έργων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, προκειμένου να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών και να εξασφαλίσει την ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωσή τους. Στην επίσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΟΒΕΚ και του Συνδέσμου Καταστηματαρχών, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για τις επιπτώσεις των έργων στην καθημερινότητα των επηρεαζομένων».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης «ο Δήμαρχος και ο Μηχανικός του έργου ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών, επισημαίνοντας ότι, παρά τις όποιες απρόβλεπτες δυσκολίες παρουσιάστηκαν, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και επιλύθηκαν προβλήματα. Ανέφεραν ακόμα ότι οι εργασίες παραμένουν εντός των προβλεπόμενων χρονικών πλαισίων έχοντας πάντα ως στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους».

Ο Μηχανικός «διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και ότι η συνεργασία με τον Εργολάβο είναι άριστη, με τον τελευταίο να ανταποκρίνεται άμεσα σε έκτακτα περιστατικά, ενώ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή πρόσβαση στον δημοτικό χώρο στάθμευσης της αγοράς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εργοταξίου».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, «συζητήθηκε η ανάγκη για την αντικατάσταση υφιστάμενου οχετού με νέο, γεγονός που επέφερε την ανάγκη επέκτασης των ορίων του σημερινού εργοταξίου στην οδό Ερμού μέχρι την Πλατεία Αχιλλέα Θεοδούλου. Η τροποποίηση αυτή αναμένεται να επιφέρει την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος της οδού σε μία χρονική περίοδο, αντί για δύο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε πως «ο Δήμος αναγνωρίζει και εισακούει τις ανησυχίες των επηρεαζομένων και εξασφαλίζει ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες λαμβάνονται για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων και τη συνεχιζόμενη πρόοδο των έργων. Ο Δήμος θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών και να παρέχει συνεχιζόμενη ενημέρωση στους πολίτες και στους επηρεαζόμενους φορείς» κατέληξε ο κ. Βύρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Η ενημέρωση του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών για την υποχρεωτική ταυτοποίηση προπληρωμένων SIM
Υπ. Άμυνας: Επιτακτική ανάγκη να τεθεί η ενίσχυση αμυντικών δυνατοτήτων ως ύψιστη προτεραιότητα
Αποκαταστάθηκε βλάβη σε αγωγό υδροδότησης στη Λεμεσό
Ολοκληρώνεται η διοικητική έρευνα για τον θάνατο του 33χρονου μεταμοσχευμένου-«Κανονικά πρέπει να το έχουμε μέχρι αύριο»
Χ. Παρπαρίνου: Η φωνή τους ακούγεται δυνατά στο εξωτερικό, αλλά αγνοείται στο σπίτι τους
Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ από τ/κ σύνδεσμο που ζητά αναγνώριση ψευδοκράτους
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»
Ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό με νέα νομοθεσία για πισίνες
Στις 22 Ιουλίου τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας