Τελεσίγραφο για τους Κούρδους της Συρίας έδωσε η Άγκυρα-«Αναπόφευκτη» η επιχείρηση, προειδοποιεί ο Φιντάν

Τελεσίγραφο για τους Κούρδους της Συρίας (YPG) έδωσε η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος προειδοποίησε πως εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, τότε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση είναι αναπόφευκτη.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Türk, στις 7 Ιανουαρίου, ο Χακάν Φιντάν απάντησε στο ερώτημα εάν η Τουρκία θα πραγματοποιήσει επιχείρηση κατά των δυνάμεων του YPG στη Συρία παρά την υποστήριξη των ΗΠΑ. «Το τελεσίγραφο που τους δώσαμε είναι προφανές. Το δώσαμε μέσω των Αμερικανών, το δώσαμε και μέσω του Τύπου», είπε ο Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «δεν βλέπουμε καμία προετοιμασία για αυτό αυτή τη στιγμή, ούτε βλέπουμε καμία πρόθεση» και πρόσθεσε: «Εάν δεν γίνει το αναμενόμενο σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση YPG, θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο. Το απαραίτητο είναι μια στρατιωτική επιχείρηση. Εσύ διεξάγεις τρομοκρατική δραστηριότητα. Είστε μια απειλή για μένα, μια απειλή για τη Συρία, μια απειλή για το Ιράκ, μια απειλή για την περιοχή, και το πιο σημαντικό, μια απειλή για τους Κούρδους. Τώρα αυτή η απειλή, αυτό το λάθος, αυτή η τρέλα πρέπει να εξαλειφθεί».

Μιλώντας για την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, ο Φιντάν είπε ότι «οι ΗΠΑ ήταν εκεί με διάφορες δικαιολογίες. Τώρα, το 85% των δικαιολογιών που ανέπτυξαν, ειδικά ενώ συνέχισαν την παρουσία τους εκεί κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης Μπάιντεν, έχουν εξαλειφθεί. Χρησιμοποιούσαν την ιρανική παρουσία και τη ρωσική παρουσία ως δικαιολογία. Αναφέρουν το θέμα του αγώνα κατά του ISIS. Αυτό που παρουσιάζουν τώρα ως αγώνα κατά του ISIS είναι οι υπηρεσίες που τους παρείχε το PKK για τις φυλακές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από κατολίσθηση στη Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας
Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο στρατολόγησης στη Μογκαντίσου
Επιμένει ο Πούτιν ότι θέλει να «εξαλείψει» τις «αιτίες» της σύγκρουσης με Ουκρανία
Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα
Ενθρονίστηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Πάνω από 250.000 πιστοί στο Βατικανό, ποιοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ'-Έλαβε τα «δώρα» ο Ποντίφικας