Έφτασε στο Κάιρο ο Πρόεδρος-Βλέπει Σίσι πριν την Τριμερή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφτασε σήμερα το πρωί στο Κάιρο, όπου θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και στη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου – Αιγύπτου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύεται από Υπουργούς και Υφυπουργούς, έτυχε υποδοχής κατά την άφιξη του στο Κάιρο από τον Υπουργό Παιδείας της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Αμπντελατίφ. 

Ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Σίσι, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κύπρου – Αιγύπτου, στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Συνόδου.

Στη Διακυβερνητική Σύνοδο θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, η Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις 12.30μμ θα λάβει χώρα η κατ΄ ιδίαν ανάμεσα στους ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν οι τριμερείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες.

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή Κυπρίων επιχειρηματιών.

Με το πέρας της Τριμερούς Συνόδου θα υπογραφούν διμερείς και τριμερείς Συμφωνίες και Μνημόνια Συναντίληψης και στη συνέχεια οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Σίσι προς τιμή του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, προτού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρήσει το απόγευμα για την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νεαρός κρεμάστηκε στο πίσω μέρος τραμ στην Ελλάδα-Στην ΕΛ.ΑΣ. το επίμαχο βίντεο
Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στη Ρόδο-Ήταν πατέρας δύο παιδιών
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες
Καρέ καρέ η συμπλοκή στο αεροσκάφος που ταξίδευε για Κύπρο-Αντάλλαξαν γροθιές δύο πρόσωπα
Νέο μέτωπο στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου-Άλλα ο Αρχιεπίσκοπος και άλλα ο Μόρφου για τον νέο Πάπα
Μήνυμα ΠΑΣΥΔΥ για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών-«Είναι η ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης»
Πυρά ΔΗΜΑΛ σε Πρόεδρο και Αστυνομία για τη στάση τους στη διαμαρτυρία των κυνηγών-«Ενήργησαν αντισυνταγματικά»
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Κρατούσε σμίλα και προκαλούσε ανησυχία σε πολυκατοικία στο Καϊμακλί-Αφοπλίστηκε με συνδρομή διαπραγματευτών