Ο Φιντάν απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του θα πραγματοποιήσει μια διασυνοριακή επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) εάν η οργάνωση αυτή δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε ότι η νέα ηγεσία της Συρίας θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η Τουρκία θεωρεί την YPG –τη βασική συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)– τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Στο πρόσφατο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk, ο Φιντάν είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή στους Τούρκους στρατιώτες να αναλάβουν τη διαχείριση των φυλακών και των καταυλισμών της βορειοανατολικής Συρίας όπου κρατούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εάν η νέα συριακή ηγεσία δεν είναι σε θέση να το κάνει η ίδια. Σήμερα, τη διαχείριση αυτών των φυλακών και των στρατοπέδων έχουν οι SDF.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παράλυτο παιδί από την Παλαιστίνη κάηκε ζωντανό μετά από επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
Ανάλυση: Ο Τραμπ υποσχέθηκε λύση σε 100 μέρες στην Ουκρανία, αλλά... δεν προλαβαίνει -
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Δαμασκό μετά από 16 χρόνια
Στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
Και ο Τραμπ απειλεί Ουκρανία και Ρωσία ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Ακροδεξιός ευρωβουλευτής στην Πολωνία εισέβαλε σε νοσοκομείο για να σταματήσει άμβλωση
Το Πεκίνο διαμαρτύρεται για τα μέτρα των ΗΠΑ κατά του ναυπηγικού του τομέα
Αναβίωσε και φέτος το φρικιαστικό έθιμο της σταύρωσης πιστών στις Φιλιππίνες (pics)
Αθλιότητα σε σπίτι στη Βρετανία-Τουλάχιστον 80 σκυλιά ζούσαν σε αδιανόητες συνθήκες
Νέο φιάσκο με το φεστιβάλ Fyre-Πουλούσε εισιτήρια του ενός εκατομμυρίου και το ανέβαλε επ’ αόριστον