Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου στο Πακιστάν

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 25 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες Σάββατο στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (ή Βελουχιστάν) του νοτιοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και ρεπορτάζ πακιστανικών μέσων ενημέρωσης.

Στόχος της βομβιστικής επίθεσης, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η αυτονομιστική οργάνωση Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουτσιστάν (BLA), ήταν οχηματοπομπή παραστρατιωτικών που είχε αναχωρήσει από το Καράτσι με προορισμό την πόλη Τουρμπάτ. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς ένα λεωφορείο.

«Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, παραστρατιωτικοί και άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ρασίντ Ουρ Ρεχμάν, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης στην περιοχή. Περισσότεροι από 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ένας άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο AFP ότι οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας.

Οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν επί δεκαετίες τους αυτονομιστές στο Μπαλουτσιστάν, μια υποβαθμισμένη επαρχία στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Ιράν. Το 2024, οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν ανέφεραν τον θάνατο 383 στρατιωτών και 925 αυτονομιστών σε συγκρούσεις.

Οι αυτονομιστές αντάρτες εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών που τις υποστηρίζουν. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται επίσης κινεζικά συμφέροντα, καθώς κατηγορούν το Πεκίνο ότι βοηθά το Ισλαμαμπάντ να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη