Ο Σολτς απαντά στις επιθέσεις Μασκ-«Μην ταΐζετε το τρολ, δεν χρειαζόμαστε την εύνοιά του»

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς φαίνεται να έχει βρει τη στρατηγική για να αντιμετωπίσει τη διαδικτυακή πολιτική αναστάτωση που προκαλεί ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας, Έλον Μασκ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Η προσέγγισή του; «Μην ταΐζετε το τρολ».

«Υπάρχουν πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή με εντυπωσιακά συνθήματα. Ο κανόνας είναι: μην ταΐζετε το τρολ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σολτς σε συνέντευξή του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Stern, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο. «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την εύνοια του κ. Μασκ. Ευχαρίστως αφήνω κάτι τέτοιο σε άλλους» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου είναι η τελευταία πράξη σε μια συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του «X», ο οποίος τον έχει χαρακτηρίσει «ανόητο» και έχει προβλέψει ότι «θα χάσει» στις πρόωρες ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας, που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Μασκ υποστηρίζει ανοιχτά το ακροδεξιό κόμμα AfD και έχει επιτεθεί και σε άλλους Γερμανούς πολιτικούς, αποκαλώντας τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ -επίσης μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- «αντιδημοκρατικό τύραννο».

Σε ομιλία του στη Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, ο πρόεδρος της χώρας προειδοποίησε προ ημερών εναντίον των προσπαθειών «επηρεασμού από το εξωτερικό» των βουλευτικών εκλογών και αναφέρθηκε ονομαστικά στο «X».

Ο Μασκ έχει εκφράσει την υποστήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), προκαλώντας πολιτική θύελλα στη χώρα. Οι κατηγορίες από το Βερολίνο ότι προσπαθεί να παρέμβει στις επερχόμενες εκλογές συνοδεύτηκαν από νέα επικριτικά σχόλια του Σολτς στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του.

Όπως τονίζει το Politico, o CEO της Tesla, που αναμένεται να παίξει ρόλο στη νέα αμερικανική κυβέρνηση λόγω της στήριξής του στον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αποκτά όλο και μεγαλύτερη πολιτική επιρροή, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα X (πρώην Twitter), την οποία κατέχει, για να προωθεί τις απόψεις του.

Ο Μασκ σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια συζήτηση με την ηγέτιδα του AfD, Άλις Βάιντελ, η οποία είναι η υποψήφια του κόμματος για την καγκελαρία στις πρόωρες εκλογές του Φεβρουαρίου, την ερχόμενη Πέμπτη.

Στη συνέντευξή του στο Stern, ο Σολτς υποσχέθηκε να διατηρήσει την ψυχραιμία του απέναντι στις προσωπικές επιθέσεις.

«Ως Σοσιαλδημοκράτες, έχουμε συνηθίσει το γεγονός ότι υπάρχουν πλούσιοι επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης που δεν εκτιμούν τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική - και δεν κρύβουν τις απόψεις τους» τόνισε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ απελαύνει λιγότερους παράτυπους μετανάστες από τον Μπάιντεν
Προς τρικομματικό συνασπισμό οδεύει η Αυστρία
Συναγερμός στο Βερολίνο-Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο, διέφυγε ο δράστης
«Όλοι ελπίζουμε ο Πάπας να ξεπεράσει την πνευμονία»-Δύο πιθανές οδούς βλέπουν οι γιατροί
Εβδομήντα γυναίκες σεφ καταγγέλλουν τον σεξισμό στις κουζίνες
Άδειασε ξανά τον Ζελένσκι ο Τραμπ-«Δεν είναι πολύ σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες»
ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι θα αποδεχθεί και θα υπογράψει «πολύ σύντομα» τη συμφωνία για τα ορυκτά
Μητέρα έπνιξε τα παιδιά της και τα άφησε στα κρεβάτια τους να τα βρει ο πατέρας τους
Απρόσμενη άνοδος του Die Linke στις δημοσκοπήσεις, χάρη στη χαρισματική υποψήφιά του
ΒΙΝΤΕΟ: Συμβαίνει… και αλλού-Το έσκασε από το Δικαστήριο πηδώντας από παράθυρο