Τραγωδία στην Ελλάδα-Έγκυος έπεσε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και σκοτώθηκε

Καθηγήτρια φυσικών επιστημών στην Καλιφόρνια ήταν η 33χρονη Αμερικανίδα Κλάρα Τόμαν, που πέθανε τον Δεκέμβριο μετά από πτώση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας που έκανε στην Πρέβελη.

Η Τόμαν, που ήταν έγκυος έξι μηνών, δίδασκε στο Λύκειο Dos Pueblos στην Γκολέτα. Ωστόσο λάτρευε την Ελλάδα και την Τουρκία. Η ίδια θα αποτεφρωθεί και ο σύντροφός της σχεδιάζει να σκορπίσει τις στάχτες της και στις δύο χώρες.

Η γυναίκα και ο σύντροφός της ετοιμαζόντουσαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, μέχρι που στις 23 Δεκεμβρίου, σημειώθηκε η μοιραία πτώση.

Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Αμέσως μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο στο Ρέθυμνο, ούσα ζωντανή και με τις αισθήσεις της. Λίγες ημέρες μετά την εισαγωγή της κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή, καθώς είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και το κρανίο.

Ως δωρήτρια οργάνων, η οικογένειά της, που ήρθε στην Ελλάδα, έδωσε την καρδιά, το συκώτι και το πάγκρεας. Όπως είπαν οι δικοί της άνθρωποι, της άρεσε να βοηθάει και να διδάσκει τους άλλους.

clara-thomann-1

«Συλλέγουμε κοχύλια, πέτρες και αναμνήσεις»

«Ήταν πάντα εκεί για την οικογένεια και τους φίλους της και θα ήθελε όλοι μας να βρούμε δικαιολογίες για να συγκεντρωθούμε, να αγκαλιαστούμε σφιχτά και να γιορτάσουμε», έγραψε στο CaringBridge ο σύντροφός της. «Γιορτάζουμε με την Κλάρα, κάνουμε πεζοπορία σε παραλίες και συλλέγουμε κοχύλια, πέτρες και περισσότερες αναμνήσεις».

Συντετριμμένη είναι και η σχολική κοινότητα του Dos Pueblos, με τον διευθυντή του σχολείου να κάνει λόγο για ευγενική και σπουδαία δασκάλα που αγαπούσε τους μαθητές της και την επιστήμη. Μια μητέρα έγραψε ότι η Κλάρα ήταν η αγαπημένη δασκάλα του παιδιού της. Η οικογένεια θα πραγματοποιήσει μνημόσυνο της Κλάρα Τόμαν όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ, στο τέλος του μήνα.

clara-thomann-2

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κατηγορείται για αιμομιξία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή ο παλαιοχριστιανός στην Ελλάδα
Το απόλυτο αλαλούμ με τους «ειδικούς» για τα Τέμπη-Μπαλάκι οι ευθύνες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 37χρονη παρασέρνει τροχονόμο στην Ελλάδα
Μόνο με τον Λακοφώση μιλούσε το Πανεπιστήμιο της Γάνδης-Δεν συμπεριλήφθηκε η έκθεσή του στο πόρισμα
«Όλα αυτά τα χρόνια μιλάμε, φωνάζουμε, μα δεν ακουγόμαστε»-Δριμύ κατηγορώ από τους συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι
Μυστήριο με την εξαφάνιση 46χρονης στην Ελλάδα για 30 ώρες-Είχε πάει σε επαγγελματικό ραντεβού
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του βιολογικού του πατέρα του τρίχρονου Άγγελου
Δηλώνει πως δέχεται απειλές από αλλοδαπούς παράγοντες ο πρόεδρος του Οργανισμού Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Έρευνα για δωροδοκίες στη Θεσσαλονίκη-Εμπλέκονται νεκροτόμοι και ιατροδικαστές, δυο συλλήψεις
Στη δημοσιότητα η αλληλογραφία για την πυρόσφαιρα στα Τέμπη-Η θέση του Βέλγου ειδικού