Στοιχεία από UNICEF-Πάνω από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο ή αγνοείται η τύχη τους

Πάνω από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους το 2024 στη Μεσόγειο, με 1.700 εξ αυτών να χάνονται κατά μήκος της μεταναστευτικής οδού της κεντρικής Μεσογείου, δήλωσε σήμερα η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Ρεγκίνα Ντε Ντόμιτσις.

Η Ντε Ντόμιτσις, η οποία είναι η ειδική συντονίστρια της διαχείρισης των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη, δήλωσε πως στα θύματα περιλαμβάνονται εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από ένα ναυάγιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά το οποίο αγνοείται η τύχη περίπου 20 ανθρώπων που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη.

Οι επτά επιζώντες, ανάμεσα στους οποίους ένα οκτάχρονο αγόρι που έχασε τη μητέρα του, μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα και αργότερα μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας στο Αγκριτζέντο της Σικελίας.

Πηγή: Cnn.gr

Δειτε Επισης

Αυτός αναζητείται για την κλοπή οχήματος μαζί με τις δύο ανήλικες στη Λάρνακα (pic)
Ο άνθρωπος που έζησε 40 χρόνια πάνω στο ηφαίστειο της Σαντορίνης-«Όσο ήμουν εκεί, δεν θα γινόταν έκρηξη»
Χαιρετίζει τη συζήτηση για το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης η Ομ. Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας
Φόρτωναν κιβώτια με λαθραία τσιγάρα σε σκάφος στη Λάρνακα-Πέντε συλλήψεις, εντοπίστηκε και κοκαΐνη
Αιχμές από πατέρα θύματος των Τεμπών-«Δεν θεωρώ τυχαίο ότι εμφανίζονται τώρα τα νέα βίντεο»
Δύο σημαντικές αποφάσεις για τους αθλητές των Special Olympics-«Γι' αυτούς είναι δρόμος προς το φως»
Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε ο δράστης του διπλού φονικού στην Ελλάδα-Σφαίρες, χειροβομβίδες και εκρηκτικά
Επίθεση με μαχαίρι στην Ιρλανδία-Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Μετρό στο Μοναστηράκι-Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία
«Ως ελληνισμός οφείλουμε να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει ο κατευνασμός»