Αναφορές Ρωσικού ΜΜΕ για απόπειρα δηλητηρίασης του Μπασάρ αλ Άσαντ-«Άρχισε να πνίγεται»

Το Ρωσικό Μέσο General SVR μεταδίδει στο Telegram πώς προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα.

«Το απόγευμα της Κυριακής, ο Άσαντ παραπονέθηκε στην ασφάλεια για αδιαθεσία και δυσκολία στην αναπνοή και ζήτησε ιατρική βοήθεια. άρχισε να έχει δυνατό βήχα και ξεκίνησε να πνίγεται. Μέχρι να φτάσουν οι γιατροί, η κατάσταση του πρώην προέδρου της Συρίας χειροτέρευε» τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι έγινε απόπειρα κατά της ζωής του πρώην προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Το απόγευμα της Κυριακής, ο Άσαντ παραπονέθηκε στην ασφάλεια για αδιαθεσία και δυσκολία στην αναπνοή και ζήτησε ιατρική βοήθεια. Σχεδόν αμέσως μετά το αίτημα, άρχισε να έχει δυνατό βήχα και άρχισε να πνίγεται, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Άσαντ έλαβε νερό και αυτό βοήθησε να αποδυναμωθεί λίγο η επίθεση, αλλά η κανονική αναπνοή δεν αποκαταστάθηκε ακόμα και σε αυτό προστέθηκαν πονοκέφαλος και κοιλιακός πόνος. Μέχρι να φτάσουν οι γιατροί, η κατάσταση του πρώην προέδρου της Συρίας χειροτέρευε.

Η κατάσταση του Μπασάρ αλ Άσαντ αναφέρθηκε αμέσως στους εκπροσώπους της ρωσικής ηγεσίας. Ενώ οι γιατροί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον Άσαντ, ελήφθη εντολή να τον περιθάλψουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην τοποθετήσουν τον «ασθενή» σε ιατρικό ίδρυμα. Αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έφτασαν «ενισχύσεις» στους γιατρούς και δημιουργήθηκε θάλαμος θεραπείας στο διαμέρισμα του Άσαντ. Από το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σταθερή και νιώθει καλά.

Οι εξετάσεις που έγιναν από τον πρώην πρόεδρο της Συρίας έδειξαν ίχνη έκθεσης σε τοξική ουσία στο σώμα του. Όπως αναφέρεται στην έκθεση προς τον βοηθό του Ρώσου Προέδρου Νικολάι Πατρούσεφ, μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να διαπιστωθεί πώς ο Μπασάρ Άσαντ εκτέθηκε στο δηλητήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Εθνος

Δειτε Επισης

Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ-Απειλεί την ΕΕ με δασμό 200% στα ποτά αν δεν αλλάξει απόφαση για το ουίσκι
Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι εκτέλεσε πέντε αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες
Η Μόσχα απορρίπτει την προσωρινή κατάπαυση πυρός-«Η εκεχειρία θα ευνοήσει τον ουκρανικό στρατό»
Συλλήψεις για νέα υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή μετά το Qatargate
Έκθεση του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονικές πράξεις» κατά των γυναικών στη Γάζα
Το μυστικό σχέδιο του Πούτιν-Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει τι ετοιμάζει ο Ρώσος πρόεδρος για Ουκρανία και Τραμπ
Τουλάχιστον 1.383 πολίτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας των de facto αρχών της Συρίας
Οι στόχοι του Πούτιν και οι όροι που πιθανόν να θέσει στις ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Σε σταθερή κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Συνεχίζει να λαμβάνει οξυγονοθεραπεία υψηλής ροής
ΒΙΝΤΕΟ: Σύμβουλος του Τραμπ εκνευρίστηκε με δημοσιογράφο-Ρώτησε γιατί αλλάζει συνεχώς γνώμη για δασμούς