Ο Φιντάν δήλωσε στον Μπλίνκεν ότι οι Κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν ότι οι κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Συρία.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/FDS δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Συρία», δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενος στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), πυρήνας των οποίων είναι οι κούρδοι μαχητές, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελέγχουν εδάφη στην βορειοανατολική Συρία.

Ο Χακάν Φιντάν εξήγησε στον Αντονι Μπλίνκεν ότι είναι «σημαντική η συνεργασία με την νέα συριακή ηγεσία ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην Συρία και να ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος κατά συντεταγμένο τρόπο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η νέα συριακή ηγεσία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την επίτευξη συμφωνίας με «όλες τις ένοπλες οργανώσεις» η οποία προβλέπει την διάλυσή τους και την υπαγωγή τους στο υπουργείο Αμυνας.

Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Αντίποινα από Κίνα σε Τραμπ-Βάζουν κι άλλους δασμούς σε αμερικανικά οχήματα και υδρογονάνθρακες
Πρόοδο στις συζητήσεις για την άμυνα βλέπει ο Κόστα-«Μας οδηγεί η κοινή αίσθηση του επείγοντος»
Ο Τραμπ υποδέχεται τον Νετανιάχου σε λεπτή στιγμή για επανέναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων
Κάνει ένα βήμα πίσω για τους δασμούς-Μετά το Μεξικό, αναβολή 30 ημερών και για τον Καναδά
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ
Το «πραξικόπημα» του Ίλον Μασκ στην αμερικανική Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ντόναλντ Τραμπ
Δεκαπεντάχρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο στο Σέφιλντ-Συνελήφθη ένας συνομήλικός του
O 'Iλον Μασκ λέει ότι θα τερματιστεί η λειτουργία της USAID-Κάνει το αδίστακτο έργο της CIA»
«Τουρκίγε»: Δύο στρατιωτικές βάσεις ιδρύει στη Συρία η Τουρκία