Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής-«Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατορθώματα»

Την ίδια προκλητική στάση, που είχε ο αστυνομικός της Βουλής, όταν εμφανίστηκε χαμογελαστός και ατάραχος έξω από την Εισαγγελία της Τρίπολης, την ίδια ακριβώς στάση είχε και στο νοσοκομείο, όταν τον μετέφεραν για ψυχιατρική εκτίμηση.

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον βιασμό των παιδιών του εμφανίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης, «χαμογελαστός, ατάραχος και με ύφος 1000 καρδιναλίων λες και είχε κάνει κατόρθωμα».

Το παραπάνω ανέφερε σήμερα στο Mega o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, o οποίος μεταξύ άλλων μίλησε και για σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των γιατρών που γνώριζαν και δεν μίλησαν.

«Διεστραμμένος, όχι διαταραγμένος» ο αστυνομικός της Βουλής

«Το τέρας αυτό πήγε στο νοσοκομείο της Τρίπολης για ψυχιατρική εκτίμηση. Οι συνάδελφοί μου εκεί, μου περιέγραφαν ένα άτομο ότι είχε ένα ύφος 100 καρδιναλίων ήταν ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατορθώματα» είπε ο κ. Γιαννάκος.

«Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, δεν ήταν καθόλου μετανιωμένος. Οι γιατροί είπαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει πρόβλημα ψυχιατρικό, είναι διεστραμμένος και όχι διαταραγμένος από ψυχική νόσο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Υπήρχε αδιαφορία»

Πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε γιατρούς ή/και προϊσταμένους του στρατιωτικού νοσοκομείου στο οποίο πήγε η σύζυγος του αστυνομικού της Βουλής καταγγέλλοντας περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο εκείνοι αδιαφόρησαν, υπάρχουν σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

«Υπάρχει το νέο θεσμικό πλαίσιο που αυστηροποιεί τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, υποχρεώνει τους γιατρούς όταν έρθει άτομο ανήλικο ή ενήλικας, το οποίο καταγγείλει ότι υπέστη το έγκλημα της ενδοοικογενειακής βίας, οφείλει αμέσως να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές. Αν το θύμα δεν έχει το θάρρος να το καταγγείλει το ίδιο, οφείλει να πάει ως μάρτυρας στο δικαστήριο προκειμένου να στηριχτεί αυτό το αδίκημα».

«Εδώ έχουμε την 35χρονη να πηγαίνει σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, να την βλέπουν στρατιωτικοί γιατροί, καταγγέλλει ότι υπέστη ενδοοικογενειακή βία και η ίδια αλλά και τα παιδιά της και βλέπουμε ότι δεν ειδοποιήθηκαν οι διωκτικές Αρχές. Σαφώς υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στο περιστατικό αυτό ή αν το κατήγγειλαν και οι προϊστάμενοι δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε, πρέπει να βγουν να το πουν και οι προϊστάμενοι να τύχουν της αντίστοιχης ποινικής ή υπηρεσιακής ευθύνης που έχουν», λέει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Καταθέτουν μητέρα, πατέρας και θείος του Καλογήρου-«Δεν μπορεί να αποδοθεί αιτία θανάτου από την τοξικολογική»
Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξης Κούγιας-Η ανακοίνωση των παιδιών του
Γεωργιάδης για συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν πάω θα με δείρουν; Θα με σκοτώσουν, δεν θα με δείρουν
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στα Τέμπη
Ιδιωτικός ερευνητής αποκλείει την αυτοχειρία για το θάνατο Καλογήρου-«Όλα τα άλλα είναι στο τραπέζι»
Ψάχνουν άτομα που προτρέπουν σε βία ενόψει συγκεντρώσεων για τα Τέμπη η ΕΛ.ΑΣ.-Καταστρώνεται πλάνο
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε σπίτι στην Αθήνα
Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες με οξεία μέθη στη Θεσσαλονίκη
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του