Μέσα στη γιάφκα στο Παγκράτι βρέθηκε κείμενο που συνδέεται με τη βόμβα στη JP Morgan πριν 14 χρόνια

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής γύρω από το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε πρόσφατα σε αποθήκη στο Παγκράτι. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 49χρονος φιλόλογος ο οποίος, μετά την απολογία του, προφυλακίστηκε.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr από καλά ενημερωμένες πηγές, από την έρευνα που έγινε σε ένα laptop που βρέθηκε στην αποθήκη στο Παγκράτι εντοπίστηκε ένα αρχείο κειμένου που παραπέμπει σε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για επίθεση που είχε γίνει προ 10 ετών στα γραφεία του τραπεζικού κολοσσού JP Morgan στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι.

Το χτύπημα είχε γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου του 2010 προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτήριο. Πριν την επίθεση είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» κατά το οποίο ένας άγνωστος είχε δώσει μισή ώρα περιθώριο τονίζοντας πως «δεν πρόκειται για φάρσα».

Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Συνέχεια» με προκήρυξη που στάλθηκε στον Τύπο. Η προκήρυξη αυτή λοιπόν είναι πιθανό να γράφτηκε στον υπολογιστή που εντοπίστηκε στο Παγκράτι.

Όπως εξήγησαν στο protothema.gr καλά ενημερωμένες πηγές: «Πρόκειται για ένα διαγραμμένο αρχείο που επανήλθε. Δεν βρέθηκε το περιεχόμενο, βρέθηκε η επικεφαλίδα του αρχείου, η συντόμευση. Πρόκειται για αρχείο με την ίδια χωρητικότητα και με την ίδια ημερομηνία και ώρα δημιουργίας με αυτό της προκήρυξης για το χτύπημα. Από την ανάλυση φαίνεται πως το αρχείο αυτό εξήχθη από τον υπολογιστή αυτόν σε ένα cd. Το αρχείο φαίνεται να είναι το ίδιο και είχε την επικεφαλίδα “προκήρυξη”».

Πλέον οι Αρχές αξιολογούν το νέο εύρημα ως συνδετικό κρίκο του υλικού (όπλα και εκρηκτικές ύλες) που εντοπίστηκε στην αποθήκη του Παγκρατίου με την έκρηξη που έγινε τότε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μνημείο για την Κυριακή Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους-«Να το βλέπετε οι γυναίκες και να παίρνετε δύναμη»
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πρωτοφανείς εικόνες σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά από την κακοκαιρία-Μεγάλες καταστροφές (pics)
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 16χρονου έξω από εκκλησία-Ο ένας ανήλικος
Η Ευρώπη σε νέα εποχή-Γαλλία και Γερμανία πρωταγωνιστούν στον στρατιωτικό επανεξοπλισμό