«Ήρθα, είδα, απολύθηκα»-Το ειρωνικό εξώφυλλο της Libération για την πτώση Μπαρνιέ

Το τέλος της κυβέρνησης Μπαρνιέ, πιο σύντομο και από αυτό της Λιζ Τρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από την Αριστερά και την Ακροδεξιά, σχολιάζει σήμερα ο γαλλικός Τύπος.

Η Libération στο πρωτοσέλιδό της εικονίζει «πλάτη» τον Μισέλ Μπαρνιέ και σχολιάζει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία με τη φράση που αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα (Veni, vidi, vici: Ήλθον, είδον, ενίκησα) κάνοντάς την «Veni, vidi, viré», δηλαδή «Ήλθον, είδον, απολύθηκα». Η εφημερίδα, μάλιστα, βάζει στο στόχαστρο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αναφέροντας ότι «αδύναμος όσο ποτέ πρέπει να βρει το συντομότερο δυνατόν μια απάντηση στην κρίση».

Η εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στο «διπλό παιχνίδι της Μαρίν Λεπέν», η Les Echos μιλάει για τη «συμμαχία των άκρων», η Humanité έχει για τίτλο «Το φιάσκο», με φωτογραφία του Μπαρνιέ και του προέδρου της Γαλλίας.

Η Le Parisien επικεντρώνεται στην «μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα» για τη Γαλλία θέτοντας το ερώτημα «ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;» και μιλάει για «Μαθητευόμενους μάγους» έχοντας φωτογραφία τη Μαρίν Λεπέν και τον ηγέτη του αριστερού κόμματος La France Insoumise, Ζαν-Λικ Μελανσόν, οι οποίοι ψήφισαν την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ.

Η La Croix, τέλος, επικεντρώνεται στο «κόστος της πρότασης μομφής» και αναφέρει ότι η πτώση της κυβέρνησης Μπαρνιέ θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις κυρίως για τη μεσαία τάξη.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Βάζει δασμούς για παραγγελίες από Shein και Τemu η Ε.Ε.-Λαμβάνεται σειρά μέτρων
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε μετρό στις Βρυξέλλες-Εμπόριο ναρκωτικών βλέπει η Αστυνομία
Αυτοκτόνησε ο 35χρονος δράστης της επίθεσης με τους 11 νεκρούς-Είχε κρύψει τα όπλα σε θήκη για κιθάρα
Στους 11 οι νεκροί στη χειρότερη επίθεση σε σχολείο στην ιστορία της Σουηδίας-Το προφίλ του δράστη
Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
Ανακτήθηκαν όλες οι σοροί της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον-Στους 67 οι νεκροί
Παγκόσμια ανησυχία από τις εξαγγελίες Τραμπ-Θέλει να κατακτήσει τη Λωρίδα της Γάζας και να διώξει τους Παλαιστίνιους
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία-Μάχη για τη ζωή του δίνει 17χρονος
BINTEO: Εκρήγνυται ξανά το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Συνομιλία Τραμπ-Σι για τους δασμούς προανήγγειλε ο σύμβουλος εμπορίου του Αμερικανού προέδρου