Άγνωστη ασθένεια έχει προκαλέσει τον θάνατο 143 ανθρώπων στο Κόγκο

Μία άγνωστη ασθένεια κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους στη νοτιοδυτική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τον Νοέμβριο, ενημέρωσαν το Reuters οι τοπικές αρχές.

Όσοι προσβλήθηκαν από αυτή εμφάνισαν συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, περιλαμβανομένου υψηλού πυρετού και έντονης κεφαλαλγίας, δήλωσαν χθες ο Ρεμί Σακί, ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κουάνγκο, και ο τοπικός υπουργός Υγείας Απολινέρ Γιουμπά.

Ιατρική ομάδα έχει σταλεί στην πληγείσα περιοχή Παντζί για να συλλέξει δείγματα και να τα αναλύσει προκειμένου να ταυτοποιήσει τη νόσο.

Η κατάσταση είναι υπερβολικά ανησυχητική καθώς ο αριθμός των μολυσθέντων συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της κοινωνίας των πολιτών Σεφοριέν Μαντζαντζά.

«Το Παντζί είναι μια επαρχιακή υγειονομική περιφέρεια και έτσι υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια των φαρμάκων», είπε ο ίδιος.

Οι Σακί και Γιουμπά συμπλήρωσαν ότι άνθρωποι που μολύνονται από αυτή τη νόσο πεθαίνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας.

Τοπικός επιδημιολόγος δήλωσε ότι περισσότερο έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη νόσο γυναίκες και παιδιά. Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι ο οργανισμός αυτός των Ηνωμένων Εθνών δέχτηκε προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης ο ΠΟΥ ανέφερε ότι ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών συνεργάζεται με το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του ΛΔ Κονγκό για περαιτέρω διερεύνηση της κατάστασης.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Influencer παραλίγο να πεθάνει προσπαθώντας να σκίσει τείχος από 1.000 κομμάτια μονωτικής ταινίας
Απειλές Τραμπ για κόλαση στη Γάζα αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι μέχρι το Σάββατο
Ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Τραμπ να στηρίξει την παραμονή των IDF στο νότιο Λίβανο
Γιατί η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο Temu και Shein-Νέα πολιτική με αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους
Ο μικρός εγγονός του Τραμπ τράβηξε την προσοχή στο Super Bowl -«Μοιάζει με μικρό πράκτορα»
Ατύχημα ο θάνατος μοντέλου του OnlyFans-Έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου, όπου γύριζε ερωτική σκηνή
Δασκάλα που έπασχε από κατάθλιψη μαχαίρωσε και σκότωσε 8χρονη μαθήτριά της στη Νότια Κορέα
Ισόβια σε ζευγάρι στη Γερμανία που σκότωσε δύο Ουκρανές για να αρπάξει το νεογέννητο παιδί της μίας
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα-Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ
ΟΗΕ σε Χαμάς και Ισραήλ-Βαθύτατα ανησυχητικές οι εικόνες αποστεωμένων ομήρων και κρατουμένων