Θρίλερ στη Συρία-Αντάρτες κατέλαβαν το προεδρικό ανάκτορο του Άσαντ στη Δαμασκό

Το Παλάτι του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Δαμασκό καταλήφθηκε από Σύρους αντάρτες το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αναφορές αραβικών μέσων ενημέρωσης.

Η κατάληψη του Παλατιού έρχεται μετά την είσοδο των ισλαμιστών ανταρτών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ στην πόλη της Αλεπο, το Σάββατο, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Νέα εστία κινδύνου στη Μέση Ανατολή αποτελεί πλέον το Χαλέπι της Συρίας, όπου οι τζιχαντιστές από χθες έχουν καταλάβει σχεδόν όλη τη πόλη.

Από την Τετάρτη που άρχισαν τις επιθέσεις, πάνω από 320 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ αργά το βράδυ στη Δαμασκό, ακούγονταν πυροβολισμοί. Υπήρξαν πληροφορίες για πραξικόπημα κατά του Ασάντ, οι οποίες ωστόσο δεν επαληθεύτηκαν. 

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το αεροδρόμιο στο Χαλέπι, με την Ρωσία, στήριγμα της κυβέρνησης Ασάντ, να εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις σε βάρος τους. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν και 16 άμαχοι, με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού πρακτορείου, να κάνει λόγο για απανθρακωμένα σώματα και πτώματα στο οδόστρωμα.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την εισβολή των τζιχαντιστών, εξέδωσε ανακοίνωση, στη οποία διαβεβαίωσεπως η χώρα του είναι σε θέση να «νικήσει τους τρομοκράτες».

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και γι’ αυτό από χθες έχει ξεσπάσει ένας διπλωματικός «πυρετός», με τη Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Κατάρ και το Ιράκ, να έχουν επικοινωνία με την κυβέρνηση Ασάντ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το «χαρέμι» του Μασκ-Στρατολογεί γυναίκες για να φτιάξει «λεγεώνα» απογόνων πριν την... Αποκάλυψη!
Το Reuters «σφάζει» Τραμπ για το επιλεκτικό κόψιμο ΜΜΕ-Η εκπρόσωπος του Λ. Οίκου θα αποφασίζει ποιος θα τον ρωτά
Το μεγαλύτερο μαζικό «μπουγέλο» του κόσμου-Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα
Έπαινοι Πούτιν στον Έλον Μασκ επειδή «είναι τρελαμένος» με τον Άρη
Πάνω από 400.000 παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν από σοβαρό υποσιτισμό μετά την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας
Νέα προειδοποίηση για το Ιράν-«Δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει ατομική βόμβα»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη Γάζα και το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει «την προκλητική εισβολή» του