Τουλάχιστον 120 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά και χερσαία πλήγματα του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Πέμπτης, ανέφεραν πηγές στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών που μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο, περίπου 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της περιοχής και άλλοι τουλάχιστον 20 στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ (κεντρικά).

Η πολιτική προστασία έκανε λόγο για άλλους τουλάχιστον 75 νεκρούς σε δυο βομβαρδισμούς στην Μπέιτ Λάχια (βόρεια).

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας διεξάγεται τους τελευταίους σχεδόν δυο μήνες, από την 6η Οκτωβρίου, επίθεση ευρείας κλίμακας του ισραηλινού στρατού για να αποτραπεί, κατ’ αυτόν, η ανασύνταξη μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες βομβαρδίστηκαν δυο σπίτια, των οικογενειών Μπαμπά και Άχμεντ, από τα οποία «δεν έχουμε μπορέσει να ανακτήσουμε παρά δέκα πτώματα». Άλλοι τουλάχιστον 65 άνθρωποι είναι «ακόμη κάτω από τα συντρίμμια», πρόσθεσε.

Ο Μπασάλ τόνισε πως κάποιος «πήγε οδηγώντας κάρο με άλογα να περισυλλέξει μάρτυρες του βομβαρδισμού στο σπίτι της οικογένειας Μπαμπά», αλλά «στοχοποιήθηκε από ισραηλινό drone καθώς επέστρεφε στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες ακόμη πέντε άνθρωποι».

Στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, ο Δρ. Άχμεντ αλ Καχλούτ, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας, σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό, ανακοίνωσε η δομή υγείας.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός περιορίστηκε να αναφέρει πως ακόμη συγκεντρώνει πληροφορίες για τους βομβαρδισμούς σε σπίτια, ενώ για τον θάνατο του γιατρού σημείωσε πως «δεν έχει λάβει γνώση πλήγματος στην τοποθεσία» όπου βρίσκεται το νοσοκομείο.

Έναυσμα του πολέμου που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου 2023 ήταν η άνευ προηγουμένου έφοδος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 1.207 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα, η οποία συμπεριλαμβάνει ομήρους που πέθαναν στην αιχμαλωσία ή ήταν ήδη νεκροί όταν μεταφέρθηκαν στον παλαιστινιακό θύλακο.

Οι καταστροφικές, ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας έκτοτε έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 44.363 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζιουφρέ, κατήγορος του Επσταϊν και του πρίγκιπα Αντριους
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Δεκάδες τραυματίες και καταστροφές σπιτιών από τα 6,3 Ρίχτερ
Ν. Αναστασιάδης: Στήριξα Χριστοδουλίδη στον δεύτερο γύρο, θα ήταν καταλυτικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ σε μια συγκυβέρνηση
Ο Κύπριος ερευνητής πίσω από τα ίχνη ζωής σε εξωπλανήτη-Από την Έγκωμη στο Cambridge και η τεράστια ανακάλυψη
Η αποχώρηση Σιζόπουλου, η διάδοχος κατάσταση και ο ελέφαντας που βολτάρει στην ΕΔΕΚ
Τα παράδοξα της Δικαιοσύνης-Ζήτησαν την κράτηση κατάδικου ως... υπόδικου λόγω Κομμωτή και Κίτα, διαφορετικοί χειρισμοί για την απόπειρα φόνου
Χαμόγελα στη συνάντηση Πούτιν και Γουίτκοφ-«Ήταν εποικοδομητική, προσέγγιση απόψεων Ρωσίας και ΗΠΑ»
Ολοκληρώθηκε η προσέλευση των πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία