«Θαρραλέα απόφαση η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «θαρραλέα απόφαση» την έκδοση από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ενταλμάτων σύλληψης κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του μέχρι πρότινος υπουργού Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ.

«Υποστηρίζουμε το ένταλμα σύλληψης. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό αυτή η θαρραλέα απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή από όλες τις χώρες-μέλη της συμφωνίας ώστε να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη της ανθρωπότητας στο διεθνές σύστημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι αναγκαίο οι δυτικές χώρες, που κάνουν μαθήματα Δικαίου, δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο εδώ και χρόνια να τηρήσουν τώρα τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε.

Από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα, ο Ερντογάν έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η χώρα του θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της» ώστε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι ισραηλινές αρχές να λογοδοτήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά των Νετανιάχου και Γκάλαντ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας προκαλώντας την οργή του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Μοχάμεντ Ντέιφ, του αρχηγού της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία το απόγευμα της Τετάρτης για αποκοπές φωτοβολταϊκών έξω από το Προεδρικό
Αποχαιρέτησε την εγκλωβισμένη Ελένη Βελούνια και έστειλε μήνυμα αναβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης η Αριστοτέλους
Στο Παρίσι ο Φιντάν-Συζητά ευρωτουρκικά και θέματα ασφάλειας της Ευρώπης
Επαναφέρει την υπόθεσή του με Σιζόπουλο ο Παπαδάκης, στον απόηχο της καταδίκης Λεπέν
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι ποτάμια από την κακοκαιρία στην Ελλάδα-Χτυπά ασταμάτητα η κακοκαιρία
Λάβρος κατά Φειδία ο Αρχιεπίσκοπος-«Να γίνει ένα μάθημα στον κυπριακό λαό, ότι η ψήφος είναι ιερή»
Μόνο με έκδοση βίζας για όσους ταξιδεύουν προς Ηνωμένο Βασίλειο από 2 Απριλίου
Τα σημεία προόδου και απόκλισης καταγράφει η κοινή δήλωση Χριστοδουλίδη-Τατάρ
Σάλος στην Τουρκία μετά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ ελέω... Ιμάμογλου-Αρχίζει αυτεπάγγελτη έρευνα η Εισαγγελία
Στα ευκολότερα θέματα η πρόοδος-«Καλύτερη» η συζήτηση για οδοφράγματα, πήγε με χάρτες ο Πρόεδρος