Αγωνία στη Δύση μετά το «πράσινο φως» των ΗΠΑ στο Κίεβο για τους πυραύλους-Πώς μπορεί να απαντήσει η Ρωσία

Σε σειρά αναλύσεων έχει επιδοθεί ο ξένος Τύπος μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία στο Κίεβο για να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. «Η Δύση θα ανησυχεί για το τι αποτελέσματα θα επιφέρει η απόφαση των ΗΠΑ να παραδώσει τους πυραύλους στο Κίεβο» επισημαίνεται σε ανάλυση του βρετανικού δικτύου Skynews.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου ήταν αναμενόμενη, έχει ειπωθεί και στο παρελθόν, συμπληρώνεται δε.

Έχουν ακολουθήσει προειδοποιήσεις και μηνύματα θυμού, ενώ η αμερικανική απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο έντασης. Την ίδια στιγμή, το βρετανικό δίκτυο σημειώνει πως κατά το Κρεμλίνο το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Εντύπωση προκαλεί, δε, το γεγονός ότι η Μόσχα δεν έχει προχωρήσει σε σχόλιο για τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας που έχουν αναπτυχθεί στο Κουρσκ, γεγονός που εξυπηρετεί το αφήγημα θυματοποίησης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ερώτηση περί αντιποίνων χρησιμοποίησε δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον Σεπτέμβριο, ότι δηλαδή η Ρωσία θα είναι υποχρεωμένη να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις εάν η Δύση άρει τους περιορισμούς κι αφήσει το Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι η Μόσχα έχει αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα για να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που πύραυλοι της Δύσης πλήξουν ρωσικά εδάφη.

Πρόκειται για πραγματικές απειλές ή για γριφώδεις διατυπώσεις αναρωτιέται, παράλληλα, το Skynews.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα προβαίνει σε κίνησεις μπλόφας κάνοντας λόγο για κόκκινες γραμμές και τις συνέπειες σε περίπτωση παραβίασής τους.

Η Δύση έχει προχωρήσει σε προμήθεια πυραύλων, αρμάτων μάχης και μαχητικών στο Κίεβο, όμως η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει με πιο έμμεσους τρόπους με κυβερνοεπιθέσεις όπως και σύσφιξη σχέσεων με το Ιράν.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Πενήντα «υπεράριθμοι» ελέφαντες θα σφαγιαστούν σε έναν φυσικό δρυμό της Ζιμπάμπουε
Οι ΗΠΑ θα μειώσουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Αυτοκινητοπομπή βοήθειας ΟΗΕ χτυπήθηκε στο Νταρφούρ-Αναφέρθηκαν πολλαπλές απώλειες
Τούρκος καθηγητής λέει ότι μπορεί να συμβεί σεισμός 8,5-9 Ρίχτερ στην περιοχή Μούγλα
Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από το Σουδάν από την αρχή του εμφυλίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας έπληξε με εκρηκτικά τη γέφυρα της Κριμαίας
«Ύποπτο» δέμα στις Βρυξέλλες έθεσε σε συναγερμό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Νέες έρευνες από την πορτογαλική αστυνομία κοντά στον τόπο εξαφάνισής της Μαντλίν
Δεκάδες νεκροί κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα-Ζήτησε έρευνα ο ΟΗΕ