Χειροπέδες σε 80 παράνομους μετανάστες-Επαναπατρίστηκαν άλλοι 146 αλλοδαποί σε μια βδομάδα

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας, για πάταξη της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και επαναπατρισμού αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο, συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα 80 πρόσωπα.

Οι συλλήψεις των αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες, σε συνεργασία με άλλα Τμήματα της Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, την εβδομάδα που πέρασε, 146 αλλοδαποί, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.

Μεταξύ αυτών πέντε αναχώρησαν από την Κύπρο, με κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής παράτυπων μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε από τις βελγικές αρχές, υπό τον συντονισμό του Οργανισμού FRONTEX.

Πρόκειται για τη 14η συμμετοχή της Αστυνομίας Κύπρου, σε κοινές επιχειρήσεις του FRONTEX, για τη φετινή χρονιά

Από την αρχή του 2024, μέχρι σήμερα, έχουν επαναπατριστεί/ απελαθεί από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας 8,633 πρόσωπα.

Η Αστυνομία συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της, για μεγιστοποίηση του αριθμού επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε συντονισμό και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χιλιάδες τα πυροτεχνήματα, καπνογόνα και φωτοβολίδες στην κατοχή του 32χρονου στη Λεμεσό
Επαναφέρουν τις πληροφορίες και τη βοήθεια στην Ουκρανία οι ΗΠΑ-Έτοιμο το Κίεβο για εκεχειρία
Μία σύλληψη για τη σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα-Ένας ναύτης θεωρείται νεκρός
Ο πατέρας του ενός ισοβίτη αγόρασε τα κινητά που έκρυβε το ψυγείο, παρέδωσε το τιμολόγιο-Νομική μάχη για την κράτηση του
Tiktokers μπούκαραν στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Πάπας για να αποδείξουν ότι... δήθεν έχει πεθάνει
Θέτει προϋπόθεση τα «3Α» για συνομιλίες ο Τατάρ-«Ας το λύσουμε στη βάση δύο κρατών»
Κοινούς κανόνες για επιστροφές αιτητών ασύλου που απορρίπτονται και κέντρα επιστροφών προτείνει η Κομισιόν
Έκρυβε ποσότητα φωτοβολίδων στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες
Κατέρρευσε εκκλησία στα κατεχόμενα λόγω έλλειψης συντήρησης
Παραδίδεται την Τετάρτη το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για Θανάση Νικολάου