BINTEO: Δυο εκρήξεις κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Βραζιλία-Άνδρας είχε ζωστεί με εκρηκτικά

Άνδρας που είχε ζωστεί εκρηκτικά σκοτώθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ (τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Κύπρου) στην Μπραζίλια αφού αποπειράθηκε, μάταια, να παρεισφρήσει στο μέγαρο όπου βρίσκεται η έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας — επρόκειτο για αποτυχημένη «επίθεση», σύμφωνα με τις αρχές.

«Ο πολίτης αυτός πλησίασε στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, προσπάθησε να μπει, δεν τα κατάφερε και σημειώθηκε έκρηξη μπροστά στην είσοδο», είπε στον Τύπο η κυβερνήτρια στην Μπραζίλια, η Σελίνα Λεάου.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για «αυτοκτονία», πρόσθεσε η κυρία Λεάου. «Δεν υπάρχει κανένας τραυματίας», πρόσθεσε.
Όλοι όσοι βρίσκονταν στο Ανώτατο Δικαστήριο απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το κτίριο, αφού ακούστηκαν δυο ισχυρές εκρήξεις και βρέθηκε νεκρός άνδρας στην πλατεία μπροστά στο κτίριο, σε πολύ μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο και το Πλανάλτου (την έδρα της προεδρίας) στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, «ακούστηκαν δυο ισχυρές εκρήξεις» και οι δικαστές, όπως και όλο το προσωπικό, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το μέγαρο «προληπτικά».

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως άνδρας βρέθηκε νεκρός μπροστά στο κτίριο, πληροφορία που επιβεβαίωσαν επίσημα κατόπιν η ομοσπονδιακή αστυνομία και η πυροσβεστική.

Η πρώτη έκρηξη έγινε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πλάι στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέπτυξε τακτική μονάδα και πυροτεχνουργούς, που σαρώνουν την περιοχή για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Εισαγγελική πηγή έκανε λόγο για «επίθεση».

Η αστυνομία ανέφερε πως θα αρχίσει να διενεργεί έρευνα.

Η περιοχή γύρω από τη λεγόμενη πλατεία των τριών εξουσιών αποκλείστηκε.

Το άψυχο σώμα άνδρα βρέθηκε πεσμένο στο έδαφος σε πλατεία μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο. Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν είχε οποιαδήποτε σχέση με τις εκρήξεις. Νωρίτερα, ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού ιστοτόπου UOL, που δεν διευκρίνισε τις πηγές του, ανέφερε πως άνδρας θεάθηκε μπροστά στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου με εκρηκτικά.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα είχε αποχωρήσει από την προεδρία μερικά λεπτά προτού ακουστούν οι εκρήξεις, με διαφορά περίπου 20 δευτερολέπτων η μια από την άλλη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραηλινοί έποικοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε χωριά της Δυτικής Όχθης
Πόσα λεφτά συνεισφέρουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ οι ξένοι φοιτητές που θέλει να αποκλείσει ο Τραμπ
Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία-Αναφορές για θύματα (vids&pics)
Παράνομοι μετανάστες φτάνουν στη Βρετανία κρυμμένοι σε… σκάφη πολυτελείας
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Μάχη σώμα με σώμα στη Βαρσοβία-Συγκεντρώσεις πριν τον εκλογικό γύρο που κρίνει την Πολωνία
ΒΙΝΤΕΟ: Νύχτα τρόμου στην Ουκρανία-Νέα μαζική ρωσική επίθεση, δεκάδες νεκροί
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο
Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ