Οι Ολλανδοί ψάχνουν να βρουν αν παράπεσαν προειδοποιήσεις από το Ισραήλ για τα επεισόδια στο Άμστερνταμ

Το ενδεχόμενο να μην έλαβε υπόψη προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ, για τα γεγονότα που οδήγησαν στις επιθέσεις κατά Ισραηλινών οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης, ερευνά, πλέον, η ολλανδική κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ βαν Βιλ σε επιστολή του προς το Κοινοβούλιο.

«Εξακολουθεί να εξελίσσεται έρευνα σχετικά με πιθανά προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ», ανέφερε ο Βαν Βιλ στην επιστολή του αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων το βράδυ της Πέμπτης και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι πήραν εξιτήριο την Παρασκευή.

Η αστυνομία δήλωσε το Σάββατο ότι τέσσερα άτομα παρέμειναν υπό κράτηση από τα 63 άτομα που είχαν αρχικά συλληφθεί.

«Η Εισαγγελία έχει δηλώσει ότι στοχεύει στην εφαρμογή της ταχείας απονομής δικαιοσύνης όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Βαν Βιλ, προσθέτοντας ότι αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» η ταυτοποίηση κάθε υπόπτου. Είπε, ακόμα, ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης αν οι επιθέσεις ήταν οργανωμένες, με αντισημιτικό κίνητρο.

Θυμίζεται πως απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η κυβέρνηση έδωσε στην αστυνομία έκτακτες εξουσίες ως απάντηση στις ταραχές.

Τα αντισημιτικά επεισόδια έχουν αυξηθεί στην Ολλανδία μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ως απάντηση στις επιθέσεις ενόπλων της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου με πολλούς εβραϊκούς οργανισμούς και σχολεία να αναφέρουν απειλές και emails με εκφράσεις μίσους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη