Συγκλονισμός από καταγγελία ανήλικης στην Ελλάδα-Γνώρισε άνδρα μέσω διαδικτύου και εκείνος τη βίασε

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ένας άνδρας μετά από καταγγελία ανήλικης για βιασμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας από περιοχή της Αλεξανδρούπολης επικοινώνησε διαδικτυακά με την ανήλικη που μένει στο Διδυμότειχο και συμφώνησαν να συναντηθούν.

Η οικογένεια της ανήλικης κατήγγειλε το Σάββατο στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου ότι ο άνδρας τη βίασε και άρχισε η αναζήτηση του από τους αστυνομικούς.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην Αλεξανδρούπολη και συνελήφθη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποιούνται έρευνες για την υπόθεση και μόλις ολοκληρωθούν θα σχηματιστεί δικογραφία. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για βιασμό

Ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας.

Τα στοιχεία που ανέφερε είναι συγκλονιστικά:

Μόνο το 2021 έγιναν καταγγελίες από εταιρείες του Διαδικτύου για 85 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με αυτό το περιεχόμενο ενώ τα θύματα σπανίως αποκαλύπτουν το περιστατικό και η κακοποίηση συχνά διαπράττεται από πρόσωπο στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού και πολλές φορές από το ίδιο το σπίτι του.

Δυστυχώς το ισχύον σύστημα προαιρετικής καταγγελίας δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό. Προς το παρόν, το 95% του συνόλου των καταγγελιών προέρχεται μόνο από έναν πάροχο υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας. Ένα στα τρία δεν μιλά ποτέ σε κανέναν για την κακοποίηση. Το 70% ως το 85% εξ αυτών γνωρίζουν αυτούς που τους κακοποιούν.

Και στην Ελλάδα τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι σχεδόν καθημερινές οι καταγγελίες και σχηματίζεται μία δικογραφία σχεδόν κάθε δύο μέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, μόνο στην Αττική, οι καταγγελίες για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, το 2023, έχουν αυξηθεί κατά 33%.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη