Αποκαλύψεις από Washington Post-Ο Elon Musk εργαζόταν παράνομα τη δεκαετία του 1990 στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρισκόταν για μια σύντομη περίοδο τη δεκαετία του 1990 ο Έλον Μασκ, όταν και εργαζόταν παράνομα, στήνοντας ταυτόχρονα μια νεοφυή επιχείρηση, μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εργαζόταν παράνομα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Μασκ έφτασε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια το 1995 για σπουδές, προκειμένου να φοιτήσει στο Στάνφορντ, ωστόσο ποτέ δεν ολοκλήρωσε την εγγραφή του στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Ακολούθως ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Zip2, η οποία πουλήθηκε για 300 εκατ. δολάρια το 1999. Όπως αναλύουν οι ειδικοί στο μεταναστευτικό δίκαιο, ο Μασκ θα έπρεπε να ολοκληρώσει την εγγραφή του για να αποκτήσει έγκυρη άδειας εργασίας, με τον ίδιο πάντως να μην σχολιάζει το δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας.

Πάντως, στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι ήταν νόμιμα στην Καλιφόρνια για σπουδές, ενώ δούλευε για να μπορέσει να υποστηρίξει το πλάνο του. Πρώην συνάδελφοι του μεγιστάνα εξηγούν ότι ο Μασκ έλαβε άδεια εργασίας το 1997, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της WP.

Το μεταναστευτικό και τα σχόλια του Μασκ

Παλιότερα ο Ίλον Μασκ είχε εκφραστεί υπέρ των μεταναστών, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υιοθετεί τις απόψεις του Τραμπ, τον οποία μάλιστα στηρίζει οικονομικά στην προεκλογική του εκστρατεία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο μεγιστάνας των τεχνολογικών κολοσσών κατηγορεί την Κάμαλα Χάρις ότι εισάγει ψηφοφόρους, με τον Bloomberg News να αναφέρει ότι τα σχόλια του Μασκ έγιναν περισσότερο πολιτικά τους τελευταίους μήνες.

Επισημαίνεται ότι ο Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter το 2022 και το μετονόμασε σε Χ και αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα επιρροής του δικτύου. Φέρετε δε να έχει ενημερώσει τους μηχανικούς της πλατφόρμας να προωθούν τα σχόλιά του, με στόχο οι αναρτήσεις του να είναι οι πιο πολυδιαβασμένες.

Πηγή: Ethnos

Δειτε Επισης

Πρότεινε διήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας η Αίγυπτος
Ισχυρός σεισμός πέντε Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία
Το φιλορωσικό κυβερνών κόμμα επικράτησε στις εκλογές της Γεωργίας
Ζήτησε σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας το Ιράν μετά το κτύπημα του Ισραήλ-Συνέρχεται τη Δευτέρα
Μυστήριο με τις σορούς που εντοπίζονται στον Jamaica Bay στη Νέα Υόρκη-Οκτώ μέσα σε μόλις έναν χρόνο
ΒΙΝΤΕΟ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μοράλες-Πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του πρώην προέδρου της Βολιβίας
Έκλεισε τον σύντροφό της σε βαλίτσα και τον άφησε να πεθάνει από ασφυξία 47χρονη στις ΗΠΑ
Νεκρός ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε στη στάση λεωφορείου-Δέχθηκε πυροβολισμό
Αποκαλύψεις από Washington Post-Ο Elon Musk εργαζόταν παράνομα τη δεκαετία του 1990 στις ΗΠΑ
Επιτυχημένη η επίθεση Ισραήλ στο Ιράν για τον Νετανιάχου-«Ήταν ακριβής και ισχυρή»