Το θρίλερ της Αμαλιάδας και το άγνωστο περιστατικό με την Ειρήνη το 2016 -Νέα μαρτυρία για μωρό που παραλίγο να πεθάνει

Πέντε νεκρά βρέφη, πολλά ερωτήματα και ολιγωρία στην διαπίστωση των ακριβών αιτιών των θανάτων συνθέτουν την υπόθεση-θρίλερ που εξελίσσεται στην Αμαλιάδα.

Ο τελευταίος θάνατος ενός αγοριού τον περασμένο Αύγουστο ήταν και η αφορμή για να ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στο Άργος μέσα σε μια πολύτεκνη οικογένεια.

Μέχρι την ηλικία των 7 ετών μεγαλώνει με την γιαγιά της, ενώ όπως η ίδια η Ειρήνη έχει δηλώσει τα παιδικά της χρόνια ήταν δύσκολα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχέση της με τον πατέρα της δεν ήταν καθόλου καλή με τον άνδρα αυτόν να επιδεικνύει κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στην ανήλικη κόρη του. Σε ηλικία 14 ετών η Ειρήνη αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση όταν πεθαίνει η μόλις 18 μηνών αδελφή της. Ένα χρόνο αργότερα έχοντας να αντιμετωπίσει την αδιαφορία της μητέρας της και την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της φεύγει από το σπίτι. Από συγγενείς της ειδοποιείται η αστυνομία η οποία με τη σειρά της ενημερώνει το Χαμόγελο του Παιδιού. Λίγο πριν εκδοθεί silver alert η Ειρήνη επιστρέφει στο σπίτι της. Πηγαίνει σχολείο μέχρι την Β’ Γυμνασίου, όταν και το εγκαταλείπει.

Στα 22 της χρόνια φέρνει στη ζωή το πρώτο της μωρό. Πατέρας ένας άνδρας γεωργιανής υπηκοότητας ο οποίος είναι και ο πατέρας του δεύτερου παιδιού της Ειρήνης το οποίο πεθαίνει το 2023. Είχε προηγηθεί το 2022 ο θάνατος του πρώτου της μωρού.

Η Ειρήνη έχει άλλα τρία αδέλφια από τον τελευταίο γάμο της μητέρας της η οποία μένει στην Κάτω Αχαιά, ενώ ο πατέρας της βρίσκεται αυτό το διάστημα στο Βραχάτι Κορινθίας και με τον οποίο δεν έχουν καμία επαφή.

Το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη

Το 2022 φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί το οποίο φεύγει από τη ζωή 19 ημέρες αργότετα. Το 2023 φέρνει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της το οποίο πεθαίνει σε ηλικία δύο μηνών. Τον περασμένο Αύγουστο φεύγει από τη ζωή το 15 μηνών αγοράκι της συγκατοίκου της, ενώ όπως αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όπως η φίλη της υποστηρίζει η Ειρήνη ήταν παρούσα και στο θάνατο ενός άλλου βρέφους, φίλης της και συγκατοίκου της, το 2021.

Όλοι οι θάνατοι έχουν απροσδιόριστη αιτία θανάτου, που πιθανόν να συνδέονται με επιληπτικά επεισόδια ή διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας. Σύμφωνα με έμπειρους ιατροδικαστές που συνετέλεσαν καθοριστικά στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου επισημαίνουν ότι είναι αναγκαία η επανεκτίμηση των ευρυμάτων της νεκροψίας νεκροτομής, του χώρου που βρέθηκαν τα βρέφη και των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι έλεγε η 24χρονη πριν από ένα χρόνο μετά τον θάνατο του δεύτερου μωρού της

Συντετριμμένη από τον χαμό των δύο μωρών, 2 μηνών και 19 ημερών, η Ειρήνη Μουρτζούκου είχε παρουσιαστεί πριν από ένα χρόνο σε τηλεοπτική μεσημεριανή εκπομπή και είχε αναφέρει ότι στο διαδίκτυο την ταυτίζουν με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Το πρώτο μωρό έκανε περίεργους ήχους. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο τους δικούς μου και μου είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα στο σπίτι και μου έλεγε ότι το παιδάκι μου φεύγει. Το μωρό κοιμόταν και ξαφνικά άρχισε να κάνει κάποιους ήχους σαν να πνίγεται» ανέφερε τότε η 24χρονη . Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής της συνέντευξης πριν από ένα χρόνο η νεαρή μητέρα των βρεφών ανέφερε για το δεύτερο μωρό της: «Ήταν όλα φυσιολογικά με αυτό το παιδί, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Λίγο καιρό αφότου γέννησα, το πήγα στο νοσοκομείο. Γυρνούσαν τα μάτια της, σαν λιποθυμικό επεισόδιο. Μόλις πήγε στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι ήταν ξανά και πάλι όλα φυσιολογικά. Το είδα εγώ το επεισόδιο με τα μάτια. Είδα το μωρό μου να πεθαίνει μπροστά μου αλλά δεν το πίστευα. Με ταυτίζουν με τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο».

Το περιστατικό με το βρέφος που σώθηκε

Ένα άγνωστο περιστατικό στο οποίο πρωταγωνιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου όταν ήταν 16 ετών αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του MEGA «Φως στο Τούνελ». Συγκεκριμένα η μητέρα βρέφους που όπως λέει γλίτωσε «από θαύμα» τον θάνατο την ώρα που το πρόσεχε, η Ειρήνη, περιέγραψε πως αντίκρυσε μελανιασμένο και χωρίς πνοή το παιδί της τον Οκτώβριο του 2016. Όλα συνέβησαν όταν συγκατοικούσε με την Ειρήνη.«Γενικά έπαιρνα παντού το παιδί μαζί μου. Εκείνη η μέρα ήταν Κυριακή. Είχα ταΐσει την μικρή και την έβαλα να κοιμηθεί. Δεν προλαβαίνω να απλώσω τα ρούχα του παιδιού και ακούω την Ειρήνη να μου λέει ότι δεν είναι καλά. Την κοιτάζω, τα χείλη της ήταν μελανά και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Απευθείας κάλεσα ασθενοφόρο και την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στο παιδί να δουν τί έχει γίνει γιατί ήταν μόλις έξι μηνών και γεννήθηκε υγιέστατο» δήλωσε η μητέρα στην εκπομπή Φως στο Τούνελ.

«Το πόρισμα τους ήταν συγκοπή και τους ρώτησα από τι μπορεί να συνέβη. Μου απάντησαν ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος πάνω από το κεφάλι της και να την τρόμαξε ή κάτι να της έβαλε -για παράδειγμα ένα μαξιλάρι-και δεν μπορούσε να ανασάνει», είπε χαρακτηριστικά. «Από τη στιγμή που έχει βγει αυτή η υπόθεση και μαθαίνω ότι ο Παναγιωτάκης ήταν με μελανά χείλη, μου έρχονται μνήμες από το δικό μου το παιδί. Ήμουν τυχερή μάλλον μέσα στην ατυχία μου. Υποψιάζομαι ότι το έχει κάνει αυτό και στο δικό μου το παιδί. Αφού βγήκαμε από το νοσοκομείο, επέστρεψα στην μαμά μου. Η Ειρήνη με έπαιρνε να δει τι κάνει το παιδί και της είχα πει τότε ότι αν το είχε πειράξει, θα τη σκότωνα. Αλλά το είχε αρνηθεί» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του -τότε- βρέφους.

Οι θάνατοι βρεφών στους οποίους ήταν παρούσα η Ειρήνη Μουρτζούκου

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί πέντε θάνατοι βρεφών στους οποίους ήταν παρούσα η 24χρονη, πρωταγωνίστρια του θρίλερ της Αμαλιάδας.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2014 πεθαίνει η αδελφή της, 13 μηνών, στο σπίτι τους.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, πεθαίνει η κόρη της φίλης και κουμπάρα της Κατερίνας, 6 μηνών, στο σπίτι ενώ την πρόσεχε. Στις 19 Ιουνίου 2022, πεθαίνει το πρώτο κοριτσάκι της Ειρήνης, 19 ημερών, στο σπίτι της.

Στις 17 Οκτωβρίου 2023 πεθαίνει το δεύτερο κοριτσάκι της, 2 μηνών, από ανακοπή καρδιάς στο «Παίδων Αγία Σοφία».

Στις 5 Αυγούστου 2024, πεθαίνει ο γιος της φίλης και συγκατοίκου της Πόπης, 15 μηνών ενώ τον πρόσεχε στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Iefeimerida

Δειτε Επισης

Τραγωδία στα Χανιά-Πνίγηκε από φαγητό δίχρονο κοριτσάκι
Άνδρας στην Ελλάδα έπεσε θύμα «ρομαντικής απάτης» στα social media -«Μου συστήθηκε ως χορεύτρια, έχασα 20.000 ευρώ»
Το θρίλερ της Αμαλιάδας και το άγνωστο περιστατικό με την Ειρήνη το 2016 -Νέα μαρτυρία για μωρό που παραλίγο να πεθάνει
Ναυάγησε σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες-Επιχείρηση διάσωσης
Νέες μαρτυρίες για τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα-«Το έξι μηνών μωρό ήταν μελανιασμένο, χωρίς σφυγμό»
Eικόνες απαξίωσης προσφύγων στη Ρόδο–Κοιμούνται σε χαρτόκουτα και χωρίς κουβέρτες
Ρουχαλάκι με αίμα και εμετό θα προσκομίσει στις αρχές η 24χρονη στην Αμαλιάδα-«Αποδεικνύει την αλήθεια»
Συνελήφθησαν επτά ύποπτοι για τρομοκρατία στην Ανδριανούπολη-Προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα
Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ακόμα ένα μωρό στα χέρια της 24χρονης από την Αμαλιάδα
Τσακώθηκε με την έγκυο αδελφή του και τον σύντροφό της και τους έσπασε στο ξύλο