Τα πρώτα βίντεο από την Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν-«Έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε απέναντι σε επιθέσεις»

Δύο Ιρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ανακοίνωση του ιρανικού στρατού, στην οποία αναφέρεται ότι οι στρατιώτες «θυσιάστηκαν υπερασπίζοντας την ασφάλεια του Ιράν, προστατεύοντας τον λαό και τα εθνικά συμφέροντα της Ισλαμικής Δημοκρατίας». Η Ιρανική Δημοκρατία κατηγορεί το Ισραήλ, αποκαλώντας το «εγκληματικό σιωνιστικό καθεστώς», για τις επιθέσεις που φέρονται να στόχευαν ιρανικές βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Επιπρόσθετα, βίντεο δείχνουν την ισραηλινή επίθεση.

Τα τουλάχιστον έξι άκρως στοχευμένα χτυπήματα από μαχητικά του Ισραήλ στα δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράν εκπληρώνουν από τη μία την δέσμευση του Ισραήλ πως η επίθεση με 180 βαλλιστικούς πυραύλους της 1ης Οκτωβρίου δεν θα μείνει αναπάντητη και από την άλλη στέλνουν ένα ακόμη μήνυμα προς την Τεχεράνη πως τα μαχητικά του Τελ Αβίβ μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε στόχο θέλουν στο Ιράν ανά πάσα στιγμή.

Σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εξήγησε ότι τα πλήγματα αυτά δίνουν στο Ισραήλ «μεγαλύτερη ελευθερία δράσης» στον ιρανικό εναέριο χώρο.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: όλοι όσοι απειλούν το κράτος του Ισραήλ και προσπαθούν να σύρουν την περιοχή σε ευρύτερη κλιμάκωση θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε.

Στην ααντίπερα όχθη, το Ιράν «καταδικάζει» τα ισραηλινά πλήγματα στο έδαφός του και «έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Ιράν θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί κατά των ξένων επιθετικών ενεργειών, με βάση το εγγενές δικαίωμα της νόμιμης άμυνας όπως ορίζεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Τουλάχιστον 24 νεκροί σε σύγκρουση ενός λεωφορείου με φορτηγό στο Μεξικό
Χιλιάδες Βρετανοί απαίτησαν μέτρα για μεταναστευτικό–Ζήτησαν την απελεύθερωση του ακροδεξιού Ρόμπινσον
Βίντεο ντοκουμέντο από τις προετοιμασίες Ισραηλινών πιλότων που συμμετείχαν στις επιδρομές στο Ιράν
Μητέρα στην Βρετανία μαχαίρωσε την κόρη της για να την προστατέψει από την τεχνολογία-«Θα την σκότωνα ξανά»
Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα
Περίεργο περιστατικό στην Ινδία–23χρονος πήγε στο νοσοκομείο και βρήκαν κατσαρίδα στο στομάχι του
Διχασμένο το Ιράν για την αντίδραση στο Ισραήλ-Οι σκληροπυρηνικοί ζητούν άμεση απάντηση
Στους 43.000 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας
Δέκα αστυνομικοί νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στο νότιο Ιράν