Ουσιώδεις θεωρεί η ΔΗΠΑ τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία

Ουσιώδεις χαρακτήρισε τις προτεινόμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανασύνταξη του κράτους ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασίας, Μάριος Καρογιάν, μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάριο Χαρτσιώτη, στην παρουσία των Βουλευτών Αλέκου Τρυφωνίδη και Μαρίνου Μουσιούττα και των Επικεφαλής των Θεματικών Επιτροπών Δικαιοσύνης Γιάννο Ιωάννου και Μενέλαο Κυπριανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα ενισχύσει περαιτέρω το κράτος δικαίου, θα ενδυναμώσει τη λογοδοσία και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των θεσμών.

«Ως παράταξη, μαζί με τους συνεργάτες μας, τοποθετηθήκαμε με θετική διάθεση, βρίσκοντας αρκετές από τις ρυθμίσεις λογικές και ελπιδοφόρες. Παρά ταύτα, παραμένουν ανοιχτά κάποια ζητήματα που αφορούν τον τρόπο υλοποίησης αυτών των μεταρρυθμίσεων. Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να υποβάλουμε συγκεκριμένες γραπτές εισηγήσεις προς τον Υπουργό τις επόμενες ημέρες, ώστε να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις μας στη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου των πολιτικών», σημείωσε.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι με τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα υπάρξει μια δημιουργική σχέση συνεργασίας, με κοινό στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών στον ευαίσθητο και σημαντικό τομέα της δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης, συνεργασία που, όπως είπε, αναμένεται να ενισχύσει τις δομές του κράτους και να δώσει μια νέα ώθηση στη χώρα, κάνοντάς την πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική.

Συμπληρώνεται ότι από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση στην «κατ’ αρχήν φιλοσοφία και το γενικό πλαίσιο των νομοθετημάτων που προτείνονται».

Συνολικά οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις κρίνονται ως απαραίτητες για την επίτευξη ενός σύγχρονου, ευέλικτου και αξιόπιστου συστήματος δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης αλλά και ενός αξιόπιστου κράτους δικαίου, με τη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών φορέων και της κυβέρνησης, καθώς και η δέσμευση για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων να δημιουργούν αισιοδοξία για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ουσιώδεις θεωρεί η ΔΗΠΑ τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία
Αντάλλαξε απόψεις με τις εταιρείες ντελίβερι για την εξάλειψη των επιθέσεων η Αστυνομία
Δια βίου καταδίκη για τον δολοφόνο της 16χρονης Χελίν στα κατεχόμενα-Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου
Αναγνώρισε δύο ύποπτους για την επίθεση ο ντελιβεράς-Τέθηκαν υπό κράτηση για έξι μέρες
Ευαρέσκεια Πάμπου Ζαχαρίου για την ανάκληση της μετάθεσης του-«Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μου»
Αυτός καταζητείται για κλοπές και διαρρήξεις στην επαρχία Αμμοχώστου
Όσα καταγράφει ο εκτελεστής του Ανδρονίκου-«Πήγε να ανοίξει το κράνος, ο οδηγός μου είπε να πυροβολήσω και πυροβόλησα»
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στην Λευκωσία
Ανακαλεί την μετάθεση του αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας ο Αρναούτης-Παραμένει στη θέση του