Ψηφίζουν ορεινά οι Κύπριοι για το τριήμερο-Στο 70% η πληρότητα σε παραλιακά ξενοδοχεία

Σε υψηλά επίπεδα ενδέχεται να κινηθούν οι κρατήσεις των Κυπρίων για το τριήμερο, με τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, τόσο στις παραλιακές περιοχές, όσο και στις ορεινές, να αναμένουν αυξημένη κινητικότητα, κάτι το οποίο ισχύει και στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία αντίστοιχα.

Είναι γεγονός ότι όταν ακολουθεί τριήμερο λόγω αργίας, πολλοί Κύπριοι προτιμούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για εξόρμηση είτε εντός, είτε ακόμη και εκτός Κύπρου, ενώ αναλόγως των προτιμήσεών τους, μεγάλο ποσοστό προβαίνει εκ των προτέρων σε κρατήσεις.

Μιλώντας στον REPORTER για τις κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε πως, τόσο στα παραλιακά μέτωπα, όσο και στα ορεινά έχουν γίνει ήδη κρατήσεις από Κύπριους, ενώ υπάρχουν ακόμη ουσιαστικές ροές από τουρίστες του εξωτερικού, έτσι το ποσοστό πληρότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να αγγίξει το 70% για το τριήμερο.

Αναφερόμενος στις επαρχίες που φαίνεται να έχουν την περισσότερη κίνηση, ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι η Αμμόχωστος όπως και η Πάφος, φαίνεται να είναι οι δύο πόλεις που είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, ενώ ακολουθούν η Λεμεσός, η Λάρνακα και οι ορεινές περιοχές.

«Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, οι Κύπριοι τείνουν όσο πλησιάζει ο χειμώνας, να προτιμούν τις ορεινές περιοχές, όμως αυτή την περίοδο η προτίμηση έχει μοιραστεί», εξήγησε ο κ. Ρουσουνίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις τιμές που επικρατούν στα ξενοδοχεία, ο κ. Ρουσουνίδης επισήμανε πως οι τιμές των δωματίων κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα αυτή την περίοδο, διευκρινίζοντας δε πως, ολόκληρη τη χρονιά ήταν αρκετά συγκαταβατικές

Ερωτηθείς για το πότε ξεκίνησαν οι κρατήσεις του τριημέρου, ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε ότι, όσοι θέλουν να κάνουν σχέδια και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία του τριημέρου για εξόρμηση, τείνουν να το κάνουν πολύ νωρίτερα, σημειώνοντας παράλληλα ότι, οι κρατήσεις για αυτό το τριήμερο ξεκίνησαν δύο με τρεις μήνες προηγουμένως.

Ταυτόχρονα, την τιμητική τους θα έχουν και τα εστιατόρια το επερχόμενο τριήμερο, αφού πολλοί είναι και αυτοί που προτιμούν να περάσουν χρόνο με τους φίλους ή την οικογένειά τους, γύρω απ’ το τραπέζι.

Μιλώντας στον REPORTER ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, ανέφερε πως, «οι κρατήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στα εστιατόρια σε παραλιακές και ορεινές περιοχές, είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, παρ’ όλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν την τελευταία στιγμή. Άρα, αναμένεται ότι το τριήμερο η επισκεψιμότητα θα είναι μεγάλη».

Σε ότι αφορά τα ορεινά θέρετρα, εξήγησε, «κρατήσεις υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αφού, είναι οι περιοχές που επικεντρώνεται ο όγκος της εργασίας τους στο τέλος της εβδομάδας, έτσι και η Δευτέρα αναμένεται να κινηθεί εξίσου καλά».

Ερωτηθείς εάν ο κόσμος δείχνει περισσότερη προτίμηση στις παραλιακές περιοχές ή στις ορεινές, ο κ. Λεβέντης απάντησε πως, «τα ορεινά θέρετρα τείνουν να γεμίζουν πολύ πιο εύκολα, λόγω του ότι οι χώροι τους, είναι πολύ μικρότεροι έτσι, θεωρείται φυσιολογικό να υπάρχει πάντοτε υπερπλήρης κάλυψη. Σε αντίθεση με τα ορεινά θέρετρα, τα εστιατόρια σε παραλιακές περιοχές είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος, έτσι ενδέχεται να υπάρχουν κενά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρχει επισκεψιμότητα».

Κληθείς να σχολιάσει τρις τιμές που επικρατούν στα εστιατόρια αυτή την περίοδο, ο κ. Λεβέντης επισήμανε πως, οι τιμές είναι σχετικές και εξαρτώνται από την αγοραστική δύναμη του κάθε καταναλωτή, παρ’ όλα αυτά, αναπόφευκτα, λόγω της ακρίβειας που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο, έχει αυξήσει αρκετά τις τιμές.

Δειτε Επισης

«Οι ΕΟΑ εξέδωσαν 2131 πολεοδομικές άδειες και 2302 οικοδομικές»-Ξεκαθαερίζει το σκηνικό ο ΥΠΕΣ
Μία ώρα πίσω οι δείκτες του ρολογιού την Κυριακή-Πώς θα προσαρμοστείτε πιο εύκολα στην αλλαγή
Αίθριος ο καιρός-Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία
Ολοκληρώνεται το 2025 ο δρόμος Αστρομερίτη προς Ευρύχου-Ορίζοντας το 2026 για προσφορές της Γ' φάσης
Ψηφίζουν ορεινά οι Κύπριοι για το τριήμερο-Στο 70% η πληρότητα σε παραλιακά ξενοδοχεία
Κλειστός από 1η Νοεμβρίου λόγω Παραμυθούπολης ο Χώρος Στάθμευσης Νταβίλα
Στόχος η μετάβαση σε ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος-Χρειάζεται ενιαία αρχιτεκτονική δεδομένων
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΙΚΥΚ οι υποτροφίες για το 2023/24
Την υποστελέχωση του Γραφείου της έθιξε ξανά στη Βουλή η Επίτροπος Δικαιωμάτων Παιδιού
Ικανοποίηση Υφυπουργείου Πολιτισμού για νόμο εμπλουτισμού δημοσίων κτηρίων με έργα τέχνης