Στήριξη στην Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αρμενίας στο πρώτο Κύπριο Πρέσβη

Τις ευχαριστίες του προς την Κύπρο για τη σθεναρή στήριξη που προσφέρει στην Αρμενία σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan, δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του πρώτου διαπιστευμένου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αρμενία, με έδρα την πρωτεύουσα Έρεβαν. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αρμενίας Μιχάλης Μαύρος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 21 Οκτωβρίου. 

Διαβιβάζοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Μαύρος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Αρμενίας για την προσήλωση της Κυπριακής Κυβέρνησης στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων και την περαιτέρω σύσφιξη των παραδοσιακών δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες. Τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική διότι σηματοδοτεί το άνοιγμα της πρώτης Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Έρεβαν. 

Υπογραμμίζοντας εκ νέου τη θέση αρχών της Κύπρου υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, ο κ. Μαύρος επανέλαβε τη διαχρονική στήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες της Κυβέρνησης της Αρμενίας για βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή. Τόνισε παράλληλα τη σθεναρή στήριξη της Κύπρου υπέρ της περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον Αρμένιο Πρόεδρο και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της πλευράς μας για λύση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Ανταποδίδοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Khachaturyan ευχαρίστησε την Κυπριακή Κυβέρνηση για τη σθεναρή στήριξη που προσφέρει στην Αρμενία σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και εντός της ΕΕ. Παράλληλα, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. 

Καταλήγοντας, αφού εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την εγκαθίδρυση Πρεσβείας στο Έρεβαν, ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνησή του θα εργαστούν για την περαιτέρω σύσφιξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας και φιλίας μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς ο Υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Απέραντο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ εντοπίστηκε σε τούνελ στα σύνορα με το Ισραήλ
Ρουχαλάκι με αίμα και εμετό θα προσκομίσει στις αρχές η 24χρονη στην Αμαλιάδα-«Αποδεικνύει την αλήθεια»
Εξελέγη εκπρόσωπος της Κύπρου στην Υποεπιτροπή Πρόληψης των Βασανιστηρίων του ΟΗΕ
Τραγωδία στον Καναδά-Εργαζόμενη κάηκε σε φούρνο σε κατάστημα της Walmart
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου
Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ακόμα ένα μωρό στα χέρια της 24χρονης από την Αμαλιάδα
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την «προεδρία της βουλής»-Υποβαθμίζει το θέμα ο Τατάρ
Δια βίου καταδίκη για τον δολοφόνο της 16χρονης Χελίν στα κατεχόμενα-Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
Στήριξη στην Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αρμενίας στο πρώτο Κύπριο Πρέσβη