Πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ-«Χρησιμοποιούν τρομοκράτες στην Τουρκία»

Λάβρος κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τες ότι χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στα εδάφη της Τουρκίας για ίδια συμφέροντα. Την ίδια ώρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντά τους και για την ασφάλεια του Ισραήλ.

«Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος που επέστρεφε από τη Ρωσία μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Είπε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία υπό τον ΟΗΕ για την επιβολή ολοκληρωμένου εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, καθώς οι εντεινόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο συνεχίζουν να στοιχίζουν εκατοντάδες ζωές καθημερινά.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν την έκκληση της Άγκυρας για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ αυξάνεται.

«Ελπίζουμε να πετύχουμε σε αυτό ως Συμμαχία της Ανθρωπότητας και να ανοίξουμε την πόρτα για διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε.

Τι είπε για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του PKK στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην πρωτεύουσα Άγκυρα, η οποία σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 22, σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να «ξεριζώσει τελείως την τρομοκρατία στην πηγή της».

Μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός και η υπηρεσία πληροφοριών εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

«Οι τρομοκράτες είναι μαριονέτες. Στόχος μας είναι μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «το PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας PKK, που προορίζεται να εγκαταλειφθεί, να απομονωθεί».

Η τρομοκρατική ομάδα που «εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία σπαταλά τις προσπάθειές της για να επιδιώξει την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών», πρόσθεσε.

Στην 40χρονη εκστρατεία τρομοκρατίας του εναντίον της Τουρκίας, το PKK - που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ανακαλύφθηκε ένα εντυπωσιακό, περίτεχνο σπίτι, 2.000 ετών, γεμάτο σκηνές… ενηλίκων στους τοίχους
«Ιρανοί χάκερ» έβγαλαν στη φόρα κλεμμένα email της εκστρατείας του Τραμπ
Είκοσι χρόνια κάθειρξη σε «αμετανόητο» εκμεταλλευτή κοριτσιών-Ένα από τα 70 θύματα αυτοκτόνησε
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον εννέα τραυματίες από μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ στη Γαλιλαία
Τραγωδία στον Καναδά-Εργαζόμενη κάηκε σε φούρνο σε κατάστημα της Walmart
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην γυναίκα που έσκισε ελληνικές σημαίες επειδή νόμιζε πως ήταν ισραηλινές
Αγωνία στους Δημοκρατικούς για τις επιδόσεις Χάρις όσο ο Τραμπ κερδίζει έδαφος
Δεκατετράχρονη ξεγέλασε άνδρα που προσπάθησε να την απαγάγει και του έστησαν καρτέρι οι αστυνομικοί
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις φρίκης στη Γαλλία-Ο Πελικό βίασε τη Ζιζέλ και σε βενζινάδικο
Συνάντηση Μπλίνκεν με Πρωθυπουργό Λιβάνου στο Λονδίνο